דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 482 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל החלות)

  • הבצק
  • קמח חלה - אריזת נייר (1000 גרם)
    או קמח לבן רגיל
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • סוכר - 5 כפות גדושות - סה"כ (85 גרם)
  • שמן קנולה - 100 מ"ל
    1/2 כוס חד פעמית
  • מים - 525 מ"ל
    520-530 מ"ל (כ- 3 כוסות חד"פ)
  • מלח - כף גדושה
    לא חובה גדושה
  • הציפוי
  • ביצה - Large
    טרופה
  • סילאן טהור - כפית (9 גרם)
  • שומשום - 4 חופנים - סה"כ (64 גרם)
    חופן לכל חלה
  • קצח - 4 כפיות - סה"כ (24 גרם)
    כפית לכל חלה

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלות אווריריות מושלמות לשבת
חלות כאלה עדיין לא טעמתם
  • 1 מוסיפים אל קערת המיקסר את כל המצרכים מלבד המלח ומתחילים ללוש (אם הבצק יוצא טיפה יבש אפשר להוסיף עוד קצת מים - זה תלוי בלישה, להוסיף בהדרגה). לאחר כמה דקות של לישה להוסיף את המלח, ולהמשיך ללוש עוד כמה דקות עד לקבלת בצק חלק (15 דקות לפחות - זה חשוב).
  • 2 מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים כ- 40-60 דקות עד להכפלת הנפח.
  • 3 קולעים חלות איך שאוהבים ומתפיחים עוד כ- 35 דקות. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 175 מעלות טורבו.
  • 4 מברישים את החלות בביצה טרופה עם סילאן, מפזרים שומשום וקצח או מה שאוהבים ואופים בתנור החם למשך כ- 25-30 דקות (תלוי בסוג התנור) או עד שהחלות שחומות יפה.
  • 5 בהצלחה חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

יש להשתמש בכוס חד פעמית לשתייה קרה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 12.8% 12.1% 73.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב