דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות כוסמין מלא
לחמניות בית ספר עם טוויסט בריא של כוסמין
  • 1 לקערת לישה מוסיפים את קמח הכוסמין, השמרים היבשים והסילאן (או כל מה שבחרתם כתחליף) ולשים כ- 2-3 דקות.
  • 2 מוסיפים את הביצה, המים, השמן והמלח, וממשיכים ללוש כ- 10 דקות נוספות. חשוב מאוד (!): במהלך הלישה הבצק "ישתה" את הנוזלים. אם הבצק מרגיש יבש ודחוס אפשר להוסיף 2-3 כפות מים ולעקוב אחר המרקם שלו. המטרה שהוא ייצא רך ולח (אפילו אם יהיה טיפה דביק זה בסדר גמור).
  • 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מלמטה, משמנים גם למעלה ומתפיחים כשעה ורבע. לקראת הסוף מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 4 מחלקים את הבצק לכדורים (אני שקלתי 70 גרם לכדור) ומרדדים כל כדור לצורת אליפסה. בשלב הזה אפשר להוסיף מילוי ולגלגל (ראו רעיונות לשידרוג) ואפשר גם לא ולהשאיר ריק ולגלגל. טובלים את הלחמנייה במים פושרים ובתערובת שהכנתם (לא חובה לערבב הכל ביחד), ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 5 אופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש למשך כ- 10-12 דקות. נהנים מלחמניות כוסמין מלא עשירות, בריאות וסופר משביעות!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
רעיונות למילוי: מה שאוהבים, אני מילאתי בפטה, עגבניות שרי ועלי בזיליקום.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 19.6% 16.1% 58.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב