דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת עקיצת הדבורה קלאסית
עוגת עקיצת הדבורה: מושלמת לראש השנה
  • 1 אל קערת מיקסר עם וו לישה להוסיף את הקמח, השמרים, הדבש, החלמונים, מחית הוניל והחמאה, להתחיל ללוש ולהוסיף לאט בהדרגה את החלב. ללוש למשך כ- 7-8 דקות עד שנוצר בצק (את המלח להוסיף מעט לפני סיום הלישה).
  • 2 לסדר את הבצק בקערה ולהתפיח מכוסה למשך כשעה או עד להכפלת הנפח. לאחר מכן, להעביר את הבצק אל תבנית עוגה עגולה משומנת בקוטר 24 ס"מ ולשטח אותו על פני כל שטח התבנית בצורה אחידה (שימו לב: אני השתמשתי בתבנית בקוטר 24 ס"מ ויצאה לי 2 שכבות עבות יחסית. מומלץ לעשות שימוש בתבנית בקוטר 26 ס"מ). להתפיח התפחה שנייה בתבנית עם כיסוי למשך כחצי שעה. בינתיים, לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 3 לאפות את הבצק בתנור למשך כחצי שעה או עד שהעוגה מזהיבה ומוכנה (תלוי בסוג התנור). לצנן את העוגה לחלוטין מחוץ לתנור.
  • 4 לפרוס את העוגה לשניים לרוחב (מומלץ להיעזר באביזר המיועד לחיתוך עוגות בצורה הזו).
  • 5 להרתיח את כל מרכיבי סירופ הדבש ולהספיג בו את שני חצאי העוגה.
  • 6 להקציף את כל מרכיבי המילוי יחד עד לקבלת קרם מסקרפונה יציב. להעביר אל שק זילוף עם צנתר כוכב גדול ולזלף על חצי העוגה התחתון (מומלץ שהחלק העליון שנאפה יהיה החלק התחתון כדי לקבל עוגה ישרה מעל).
  • 7 לסגור מעל הקרם את חצי העוגה השני, ולזלף את שארית קרם המסקרפונה גם מכל צידי העוגה.
  • 8 לבשל את כל מרכיבי ציפוי השקדים, לצנן מעט ולצפות את העוגה מעל.
  • 9 להכניס למקרר למשך יום שלם ולהגיש עוגת עקיצת הדבורה גרמנית, קלאסית וטעימה במיוחד מבצק שמרים נהדר שאתם חייבים לנסות. חג שמח!
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את ציפוי השקדים בחמאה ובדבש ניתן להוסיף לעוגה מעל לפני האפייה (כך במתכון המקורי) - אני בחרתי שלא. ניתן למלא בקרם וניל רגיל במקום קרם מסקרפונה.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה + בלון הקצפה, תבנית עוגה עגולה בקוטר 24-26 ס"מ (ראו הערה בנוגע לגודל התבנית).

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה ובישול. חשוב ומומלץ להכין את העוגה יום ואפילו יומיים מראש ולשמור במקרר. במהלך הזמן הזה העוגה והקרם יתייצבו יחד, העוגה תתרכך עוד יותר ותהיה במרקם מושלם. שכבות העוגה לא צריכות להיות יבשות כלל, לכן פעולת ההרטבה בסירופ הדבש היא חשובה מאוד. הגרסא הקלה יותר להכנת עוגת עקיצת הדבורה היא באמצעות עוגת טורט במקום עוגת שמרים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 31.9% 7.3% 59.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב