מצרכים למתכון
15 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הגביניות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מאפה ריקוטה ודובדבני אמרנה מושלם
- 1 בקערת המיקסר מערבבים מעט את הקמח והשמרים היבשים. תוך כדי מהירות איטית מוסיפים את הסוכר, הביצה, החמאה, המלח, השמנת החמוצה ולבסוף את החלב. לשים כ- 8-10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלק הנפרד מדפנות הקערה.
- 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעתיים (אפשר גם לילה במקרר).
- 3 מכינים את מלית הגבינה: מערבבים את כל מרכיבי המילוי, ושומרים במקרר להתייצבות (ניתן גם להעביר לשקית זילוף).
- 4 לאחר שהבצק תופח מחלקים אותו לכדורים במשקל של 50 גרם. מכדדרים כל חתיכת בצק לכדור עגול, מניחים על תבנית התנור ושומרים מעט על רווחים. מכסים את הכדורים במגבת ונותנים להם לתפוח כרבע שעה.
- 5 בעזרת תחתית כוס יוצרים שקע במרכז כל כדור בצק. מניחים כף ממלית הגבינה ומקשטים מעט בדובדבנים.
- 6 מברישים את המאפים בחלמון וכף קפה לצבע שחום ויפה, נותנים מנוחה נוספת של כרבע שעה ואופים בחום של 170 מעלות למשך כ- 15-20 דקות.
- 7 מברישים בסירופ סוכר או אבקת סוכר, מכינים קפה/תה ומתענגים על גביניות מושלמות ומיוחדות שאתם חייבים לאמץ!
- 8 בתיאבון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.5% |
15.1% |
11% |
73.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב