מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
סופגניות קלאסיות של חנוכה
- 1 ללוש את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה למשך כ- 10 דקות עד לקבלת בצק מאוד רך, חלק ומעט דביק.
- 2 לכסות את קערת המיקסר בניילון נצמד ולהתפיח את הבצק כשעה או עד להכפלת הנפח.
- 3 להוריד את נפח הבצק ולחלק אותו לחתיכות במשקל של 50 גרם כל אחת.
- 4 ליצור מחתיכות הבצק כדורים ולהניח כל כדור על ריבוע נייר אפייה (להכין מראש - לחתוך מכמה ניירות אפייה 20 ריבועים).
- 5 לכסות את כדורי הבצק בניילון נצמד (לא להצמיד כדי שלא יידבק, אפשר לכסות גם במגבת נקייה), ולהתפיח התפחה שנייה כחצי שעה-שעה או עד להכפלת הנפח.
- 6 לקראת סוף ההתפחה לחמם 1 ליטר שמן בסיר רחב עד שמגיעים לחום של 160 מעלות, ומתחילים לטגן את הסופגניות כ- 2 דקות מכל צד או עד להזהבה.
- 7 להוציא את הסופגניות המטוגנות אל נייר סופג, לקרר מעט, למלא בריבה שאוהבים ולפדר באבקת סוכר לפי הטעם.
- 8 בתיאבון וחג חנוכה שמח
ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה.
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת שנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בשמן לטיגון עמוק (1 ליטר שמן). אני אוהב לטגן את הסופגניות בסיר סוטאז` רחב. טמפרטורת הטיגון לא צריכה לעלות מעל 170 מעלות ולא לרדת מתחת ל- 160 מעלות. זמני ההתפחות עלולים להשתנות בהתאם לטמפרטורת החדר של מרכיבי הבצק.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.3% |
22.1% |
6% |
71.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב