דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 571 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף בתנור בסגנון ים תיכוני
אין על עוף בתנור
  • 1 בקערה מערבבים היטב את הכרעיים ביחד עם המלח, הפלפל השחור, האורגנו ושמן הזית, כך שהעוף יהיה עטוף לגמרי בכל הרוטב.
  • 2 מחממים סיר סוטאז` גדול (ללא תוספת שמן), וכשהוא רותח מניחים את כרעי העוף וצורבים אותו במשך כ- 2-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
  • 3 לאותו הסיר, אין צורך אפילו לנקות, מוסיפים את שמן הזית, הזוקיני, הבצלים ותחתיות הארטישוק, ומטגנים אותם כמה דקות טובות, עד שהם חרוכים יפה מכל צד.
  • 4 מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה. מעבירים אליה קודם את הירקות ומפזרים אותם על גבי התבנית, ואז מסדרים את כרעי העוף הצרובים.
  • 5 מוסיפים את פלחי הלימון (שימו חלק מהם על העוף עצמו), את שיני השום והזיתים. מוסיפים מעל הכל את המלח הגס, הפלפל השחור הגרוס והאורגנו.
  • 6 מזלפים את שמן הזית והדבש, ולבסוף את הפטרוזיליה הקצוצה.
  • 7 מכסים בנייר אפייה שהרטבנו בקצת מים, אוטמים היטב מעל עם נייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כשעה ועשרים.
  • 8 לא חובה בכלל, אבל אם רוצים אפשר להסיר את נייר האלומיניום ונייר האפייה בסוף ולאפות ללא הכיסוי עוד כ- 5 דקות עם חום רק מלמעלה שהכל ישתזף עוד קצת.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז`.

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 24.4% 50.5% 20.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב