מצרכים למתכון
22 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (10 סופגניות קטנות מאוד (20 גרם) + 12 סופגניות קטנות-בינוניות (50 גרם))
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
ככל שקטנות יותר - פחות ייסורי מצפון (:
- 1 מערבבים את הקמח עם המלח והסוכר. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה, החמאה הרכה והברנדי, ומערבבים במיקסר. להוסיף בהדרגה את החלב ולהמשיך בערבוב במשך כ- 10 דקות (עד לקבלת בצק חלק אחיד וגמיש).
- 2 מניחים את כדור הבצק בקערה, משמנים אותו מכל הצדדים ומשאירים להתפחה עם ניילון נצמד למשך כשעה וחצי-שעתיים.
- 3 לסופגניות מיני יוצרים כדורים במשקל של 20 גרם. לסופגניות קטנות-בינוניות יוצרים כדורים במשקל של 50 גרם.
- 4 מניחים כל כדור על ריבוע ניייר אפייה, מכסים ומתפיחים פעם נוספת במשך כחצי שעה.
- 5 מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק (1 ליטר שמן) ולוודא שחום השמן מגיע לחום של 165 מעלות.
- 6 מכניסים כל פעם סופגנייה אחת לשמן החם ומסירים את נייר האפייה לאחר מספר שניות. לטגן את הסופגנייה במשך כ- 2 דקות מכל צד ולהעביר לרשת טיגון. כך לטגן את כל הסופגניות.
- 7 לעשות חור במרכז הסופגנייה, למלא בכל מילוי שמתחשק (אפשר גם לצפות כמובן) ולפזר אבקת סוכר בנדיבות. מתקבלות סופגניות קטנות ומטריפות לכבוד חנוכה!
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מילויים אפשריים: ריבת תות שדה כמובן, ריבת חלב עם שבבי קוקוס קלוי, נוטלה עם שקדים מולבנים קלויים, ממרח חלבה, קרם פטיסייר ועוד.
ציוד נדרש: ריבועי נייר אפייה, רשת טיגון, מד טמפרטורה.
הערך התזונתי לא כולל את התוספות והקישוטים על הסופגניות. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק לפי הצורך וגודל הסיר (1 ליטר שמן). טיפ של מנצחים: לטיגון של סופגנייה מושלמת תרכשו מד טמפרטורה לבישול - תמיד טוב שיש בבית (עלות: 25-80 ש"ח).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.6% |
24.5% |
10.4% |
64.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב