דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה (15-17 סופגניות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות במילוי קצפת ותותים
אין על השילוב של קצפת ותותים גם בסופגניות
  • הכנת הסופגניות:
  • 1 לקערת המיקסר להוסיף את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, תמצית הוניל והאלכוהול, ולהפעיל את וו הלישה על מהירות איטית.
  • 2 להוסיף לקערה את הביצים, החלב ולבסוף את קוביות החמאה בהדרגה, וללוש את הבצק כ- 10 דקות. במידה ולאחר מספר דקות לישה הבצק נראה יבש, להוסיף עוד חלב עד לקבלת בצק רך וחלק.
  • 3 להניח את הבצק בקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד, להתפיח את הבצק למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 4 לחלק את הבצק לחתיכות שוות במשקל של 50-60 גרם. כל חתיכה לכדרר לכדור יפה ולהניח על ריבוע נייר אפייה שהוכן מבעוד מועד.
  • 5 לכסות את הכדורים בניילון או בד ולהמתין להתפחה נוספת של כשעה.
  • 6 לקראת תום ההתפחה, לחמם שמן לטיגון עמוק בסיר (ראו הערה) לחום של 160 מעלות (חשוב להשתמש במד טמפרטורה על מנת לוודא שהטמפרטורה לא עולה מעבר ל- 160-165 מעלות).
  • 7 להכניס את הסופגניות לשמן לטיגון של 1-2 דקות מכל צד. הדרך הנוחה ביותר לשמור על צורת הסופגניות היא להכניס אותן לשמן עם נייר האפייה ולהוציא אותו באמצעות פינצטה או מלקחיים.
  • הכנת המילוי והרכבת הסופגניות:
  • 1 להקציף את כל מרכיבי הקצפת (מלבד התותים ואבקת הסוכר) עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 2 לחתוך כל סופגנייה לחצי (כמו המבורגר).
  • 3 לזלף את הקצפת על החלק התחתון של הסופגנייה, מעליה להניח תותים חתוכים ולסגור עם החצי השני של הסופגנייה.
  • 4 ניתן לזלף קצפת גם מעל הסופגניות, לפדר באבקת סוכר ולהניח חצאי תותים לקישוט.
  • 5 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך
טיפ למתכון
רצוי לגזור מראש ריבועים קטנים של נייר אפייה.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, מד טמפרטורה, ריבועי נייר אפייה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש להשתמש בכליטר שמן לטיגון עמוק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 28.5% 8.6% 61.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב