דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות במילוי קצפת ותותים
סופגניות במילוי קצפת ותותים
אין על השילוב של קצפת ותותים גם בסופגניות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה (15-17 סופגניות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הסופגניות:
  • 1 לקערת המיקסר להוסיף את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, תמצית הוניל והאלכוהול, ולהפעיל את וו הלישה על מהירות איטית.
  • 2 להוסיף לקערה את הביצים, החלב ולבסוף את קוביות החמאה בהדרגה, וללוש את הבצק כ- 10 דקות. במידה ולאחר מספר דקות לישה הבצק נראה יבש, להוסיף עוד חלב עד לקבלת בצק רך וחלק.
  • 3 להניח את הבצק בקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד, להתפיח את הבצק למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 4 לחלק את הבצק לחתיכות שוות במשקל של 50-60 גרם. כל חתיכה לכדרר לכדור יפה ולהניח על ריבוע נייר אפייה שהוכן מבעוד מועד.
  • 5 לכסות את הכדורים בניילון או בד ולהמתין להתפחה נוספת של כשעה.
  • 6 לקראת תום ההתפחה, לחמם שמן לטיגון עמוק בסיר (ראו הערה) לחום של 160 מעלות (חשוב להשתמש במד טמפרטורה על מנת לוודא שהטמפרטורה לא עולה מעבר ל- 160-165 מעלות).
  • 7 להכניס את הסופגניות לשמן לטיגון של 1-2 דקות מכל צד. הדרך הנוחה ביותר לשמור על צורת הסופגניות היא להכניס אותן לשמן עם נייר האפייה ולהוציא אותו באמצעות פינצטה או מלקחיים.
  • הכנת המילוי והרכבת הסופגניות:
  • 1 להקציף את כל מרכיבי הקצפת (מלבד התותים ואבקת הסוכר) עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 2 לחתוך כל סופגנייה לחצי (כמו המבורגר).
  • 3 לזלף את הקצפת על החלק התחתון של הסופגנייה, מעליה להניח תותים חתוכים ולסגור עם החצי השני של הסופגנייה.
  • 4 ניתן לזלף קצפת גם מעל הסופגניות, לפדר באבקת סוכר ולהניח חצאי תותים לקישוט.
  • 5 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך
טיפ למתכון
רצוי לגזור מראש ריבועים קטנים של נייר אפייה.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, מד טמפרטורה, ריבועי נייר אפייה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש להשתמש בכליטר שמן לטיגון עמוק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)324282
חלבונים (גרם)5.14 4.48
פחמימות (גרם)3732
מתוכן סוכרים (גרם)10.35 9.01
שומנים (גרם)16.95 14.76
מתוכם שומן רווי (גרם)6.31 5.5
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.410.36
כולסטרול (מ"ג)54.77 47.71
נתרן (מ"ג)155.53135.46
סיבים תזונתיים (גרם)0.78 0.68
מים (גרם)26.7323.28
ויטמין A (מק"ג)11.349.87
ויטמין B (מ"ג)0.530.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.1419.28
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.05
ויטמין C (מ"ג)16.5814.44
ויטמין D (מק"ג)0.150.13
ויטמין E (מ"ג)0.150.13
ויטמין K (מק"ג)0.570.5
סידן (מ"ג)48.6342.36
ברזל (מ"ג)1.120.97
מגנזיום (מ"ג)3.863.36
זרחן (מ"ג)48.5142.25
אבץ (מ"ג)0.120.1
אשלגן (מ"ג)45.9840.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.30.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.280.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 28.5% 8.6% 61.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.