דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לא, אלה לא סופגניות של רולדין...

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערת המיקסר עם וו לישה ללוש את כל מרכיבי הבצק במשך כ- 10 דקות עד לקבלת בצק מאוד רך, חלק ומעט דביק.
  • 2 לכסות את הקערה עם ניילון נצמד ולהתפיח למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 להוריד את נפחה בצק ולחלק אותו לחתיכות במשקל של 50 גרם כ"א.
  • 4 לכדרר כל חתיכה ולהניח כל כדור בצק על ריבוע נייר אפייה (להכין מראש 20 קוביות חתוכות של נייר אפייה).
  • 5 לכסות את כדורי הבצק בניילון (לא להצמיד כדי שהבצק לא יידבק לניילון, אפשר לכסות גם במגבת נקייה), ולהתפיח כחצי שעה-שעה או עד להכפלת הנפח.
  • 6 לחמם ליטר שמן בסיר רחב לחום של 160 מעלות ולטגן את הסופגניות כ- 2 דקות מכל צד או עד להזהבה. להוציא לנייר סופג ולקרר לטמפרטורת החדר.
  • הכנת המלית:
  • 1 במקביל להתפחת הסופגניות, לבשל בקלחת על אש נמוכה את מיץ הלימון, הסוכר והביצים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמגיעים ל- 82 מעלות (תחילת רתיחה או בועה אחת של רתיחה).
  • 2 לסנן את הקרם החם דרך מסננת רגילה לכלי נקי, להוסיף את החמאה הקרה ולבלנדר בעזרת בלנדר ידני.
  • 3 לכסות את קרם הלימון בניילון נצמד ולהכניס למקרר עד לשימוש.
  • הרכבת הסופגניות:
  • 1 לעשות חור קטן בצד התחתון של הסופגניות באמצעות סכין.
  • 2 להעביר את קרם הלימון אל שקית זילוף ולמלא בו את הסופגניות.
  • 3 לקשט את הסופגניות איך שאוהבים (אני קישטתי בטוויל חמאה ומקל מרנג, אפשר לקשט גם בנשיקות). מתקבלות סופגניות משגעות במילוי קרם לימון!
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר, בלנדר ידני, שקית זילוף.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת שנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בשמן לטיגון עמוק (1 ליטר שמן). הערך התזונתי לא כולל את הקישוטים על הסופגניות. אני אוהב לטגן את הסופגניות בסיר סוטאז` רחב. טמפרטורת הטיגון לא צריכה לעלות מעל 170 מעלות ולא לרדת מתחת ל- 160 מעלות. זמני ההתפחות עלולים להשתנות בהתאם לטמפרטורת החדר של מרכיבי הבצק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של קאי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)396378
חלבונים (גרם)5.38 5.13
פחמימות (גרם)3634
מתוכן סוכרים (גרם)16.03 15.3
שומנים (גרם)25.87 24.7
מתוכם שומן רווי (גרם)9.78 9.34
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.50.48
כולסטרול (מ"ג)101.99 97.36
נתרן (מ"ג)130.35124.44
סיבים תזונתיים (גרם)0.23 0.22
מים (גרם)19.8718.97
ויטמין A (מק"ג)27.225.97
ויטמין B (מ"ג)0.60.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.4918.61
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.14
ויטמין C (מ"ג)4.44.2
ויטמין D (מק"ג)0.350.33
ויטמין E (מ"ג)0.190.18
ויטמין K (מק"ג)0.050.05
סידן (מ"ג)42.6840.74
ברזל (מ"ג)1.030.98
מגנזיום (מ"ג)2.492.38
זרחן (מ"ג)58.0155.38
אבץ (מ"ג)0.220.21
אשלגן (מ"ג)31.5130.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.31
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.59
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 38.6% 8% 53.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.63 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.