דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 423 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טליאטלה ברוטב שמנת עם פטריות ואספרגוס
מנת פסטה כמו במסעדות האיטלקיות
  • 1 לבשל את הפסטה בסיר לפי הוראות ההכנה.
  • 2 לחלוט את האספרגוס למשך כ- 2 דקות במי מלח רותחים ולהעביר למי קרח. לחתוך את קצה האספרגוס ולחתוך לחתיכות של כ- 3 ס"מ.
  • 3 להמיס במחבת את החמאה ולהוסיף את תערובת הפטריות (ככל שיהיו יותר סוגים - תרוויחו). לערבב במשך מס` דקות ולהוסיף את השום ושמן הזית.
  • 4 להוסיף את האספרגוס החלוט (להקפיד על חליטה קצרצרה), ולערבב במשך כ- 2-3 דקות לצריבה וספיגת הטעמים.
  • 5 להוסיף את הבזיליקום, המלח, הפלפל השחור והצ`ילי (לערבב לפתיחת הטעמים), לאחר מכן להוסיף גם את השמנת המתוקה, לבשל ולערבב עד לקבלת רוטב סמיך.
  • 6 לגרד מעל את אגוז המוסקט ולהוסיף מעט משמן הכמהין. במידה והרוטב סמיך מדי - ניתן להוסיף מעט ממי בישול הפסטה (1/3-1/2 כוס, להיזהר שלא יהיה דליל מדי).
  • 7 לערבב את הפסטה עם הרוטב ולהעביר לצלחות הגשה. מומלץ להגיש עם גרידת לימון, גרידת ערמונים (מטורף!), גבינת פרמזן ועלה בזיליקום טרי.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לגרסא פרווה/טבעונית: אפשר להחליף את החמאה בשמן זית ואת השמנת בקרם קוקוס.

הערך התזונתי לא כולל את שמן הכמהין ואת התוספות להגשה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 30.8% 11.1% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב