דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת פסטה כמו במסעדות האיטלקיות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 423 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הפסטה בסיר לפי הוראות ההכנה.
  • 2 לחלוט את האספרגוס למשך כ- 2 דקות במי מלח רותחים ולהעביר למי קרח. לחתוך את קצה האספרגוס ולחתוך לחתיכות של כ- 3 ס"מ.
  • 3 להמיס במחבת את החמאה ולהוסיף את תערובת הפטריות (ככל שיהיו יותר סוגים - תרוויחו). לערבב במשך מס` דקות ולהוסיף את השום ושמן הזית.
  • 4 להוסיף את האספרגוס החלוט (להקפיד על חליטה קצרצרה), ולערבב במשך כ- 2-3 דקות לצריבה וספיגת הטעמים.
  • 5 להוסיף את הבזיליקום, המלח, הפלפל השחור והצ`ילי (לערבב לפתיחת הטעמים), לאחר מכן להוסיף גם את השמנת המתוקה, לבשל ולערבב עד לקבלת רוטב סמיך.
  • 6 לגרד מעל את אגוז המוסקט ולהוסיף מעט משמן הכמהין. במידה והרוטב סמיך מדי - ניתן להוסיף מעט ממי בישול הפסטה (1/3-1/2 כוס, להיזהר שלא יהיה דליל מדי).
  • 7 לערבב את הפסטה עם הרוטב ולהעביר לצלחות הגשה. מומלץ להגיש עם גרידת לימון, גרידת ערמונים (מטורף!), גבינת פרמזן ועלה בזיליקום טרי.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לגרסא פרווה/טבעונית: אפשר להחליף את החמאה בשמן זית ואת השמנת בקרם קוקוס.

הערך התזונתי לא כולל את שמן הכמהין ואת התוספות להגשה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הקליקו לסרטון המלא באינסטגרם!
המתכון באדיבות לימור עוזרי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)830196
חלבונים (גרם)17.29 4.09
פחמימות (גרם)8420
מתוכן סוכרים (גרם)2.55 0.6
שומנים (גרם)47.77 11.29
מתוכם שומן רווי (גרם)26.21 6.2
מתוכם שומן טראנס (גרם)1.530.36
כולסטרול (מ"ג)119.85 28.33
נתרן (מ"ג)689.15162.92
סיבים תזונתיים (גרם)6.34 1.5
מים (גרם)141.8833.54
ליקופן (מ"ג)0.030.01
ויטמין A (מק"ג)51.5112.18
ויטמין B (מ"ג)5.731.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.07
ויטמין B3 (מ"ג)3.440.81
ויטמין B5 (מ"ג)1.40.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)152.436.03
ויטמין C (מ"ג)12.22.88
ויטמין D (מק"ג)0.280.07
ויטמין E (מ"ג)1.450.34
ויטמין K (מק"ג)54.8412.96
סידן (מ"ג)43.6910.33
ברזל (מ"ג)2.040.48
מגנזיום (מ"ג)23.325.51
זרחן (מ"ג)110.6326.15
אבץ (מ"ג)1.140.27
אשלגן (מ"ג)439.53103.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 30.8% 11.1% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.