דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות מושלמות
סופגניות מושלמות אחת אחת
  • 1 במיקסר עם וו לישה מניחים כל מרכיבי הבצק ומפעילים עד לקבלת בצק חלק ואחיד עם רשת גלוטן מפותחת. זה לוקח יותר מכ- 5 דקות (או אפילו כ- 10 דקות) - תנו לזה זמן עד שזה קורה. מרקם הבצק יהיה רך ונעים.
  • 2 מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים במקום חמים למשך כשעה-שעה וחצי, אפילו שעתיים, תלוי בטמפרטורה (אני מתפיחה בתנור בחום של 30 מעלות).
  • 3 מעבירים למשטח עבודה ושוקלים כל סופגנייה למשקל של 45 גרם. תבחרו איזה גודל אתם רוצים את הסופגניות שלכם - אני אוהבת את הסופגניות בגודל בינוני.
  • 4 מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור חלק וחשוב לשים לב שכדור הבצק סגור לחלוטין גם מלמטה.
  • 5 מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה, מרססים בספרי שמן שכבה דקה ומתפיחים. בשלב הזה צריך להיות עם יד על הדופק ולשים לב שלא מתפיחים יתר על המידה. אם הסופגניות תתפחנה יותר ממה שהן צריכות - הן תצנחנה בזמן הטיגון ולא תצאנה עגולות ויפות, והמרקם של הבצק בפנים לא יצא טוב. שלב זה דורש ניסוי וטעיה, אז תנסו ותבינו בדיוק איך הסופגנייה צריכה להיראות ולהרגיש לאחר ההתפחה.
  • 6 מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק בחום של 155-160 מעלות - לעבוד עם מד טמפרטורה למטבח (זה חשוב!). בעזרת נייר האפייה מעבירים את הסופגניות לשמן ומוציאים את הנייר עם מלקחיים. טיפ ממני - לפני שאתם מתחילים עם כל הסופגניות תעשו בדיקה עם סופגנייה אחת. תטגנו אותה בשמן ולאחר שהוצאתם מהשמן - תפתחו באמצע, תבדקו שהיא מוכנה ושכל הבצק מבושל מבפנים ואחר כך לפי האינדיקציה שיש לכם תמשיכו עם שאר הסופגניות.
  • 7 ממלאים את הסופגניות בריבה או כל מה שאתם אוהבים, מפדרים באבקת סוכר ומתענגים על סופגניות מושלמות לחנוכה שאתם חייבים לאמץ!
  • 8 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לעבוד עם משקל מטבח כדי שהסופגניות תצאנה לכם מושלמות! ניתן לרכוש משקל מטבח בחנויות האפייה השונות.

ציוד נדרש: משקל מטבח, מיקסר עם וו לישה, מד טמפרטורה למטבח.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן לטיגון עמוק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 15.3% 6.5% 77.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב