דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 84 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת תפוזים בתבנית קוגלהוף
עוגת תפוזים חורפית ומפנקת
  • 1 בקערה מערבבים ביחד את הסוכר וגרידת התפוז.
  • 2 במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים, הסוכר עם גרידת התפוז והוניל לקצף יציב ותפוח מאוד (במהירות בינונית-גבוהה). מזלפים פנימה לאט לאט את השמן עד שמתאחד.
  • 3 בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.
  • 4 מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את היבשים ואת מיץ התפוזים שסחטנו בהדרגה - פעם קצת יבשים ופעם קצת מיץ תפוזים - ככה 3 פעמים. שימו לב לא לערבב יותר מדי, רק עד איחוד.
  • 5 מעבירים את התערובת אל תבנית משומנת ומקומחת היטב (אני השתמשתי בתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ), ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150-155 מעלות למשך כ- 45-50 דקות או עד שנועצים קיסם ורואים שמוכן.
  • 6 מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים מעט ומחלצים מהתבנית. מתקבלת עוגת תפוזים חורפית מושלמת - מכינים כוס תה ונהנים מהגשם שבחוץ!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפדר באבקת סוכר מעל העוגה (לא חובה).

ציוד נדרש: משקל מטבח, מיקסר עם בלון הקצפה, תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ.

לתוצאה אופטימאלית מומלץ למדוד את המרכיבים בצורה מדויקת בעזרת משקל מטבח. אפשר להחליף את קמח הכוסמין המלא בקמח כוסמין לבן או בקמח חיטה לבן ( שימו לב: אם אתם עובדים לפי המתכון שכתוב בכוסות מדידה ואתם בוחרים להמיר את קמח הכוסמין המלא בקמח לבן - זו לא אותה הכמות אלא כוס אחת של קמח חיטה לבן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 22.4% 7.1% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב