מצרכים למתכון
15 מנות/יחידות, 364 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (סה"כ כ- 43 קובות))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
הקובה הכי טעימה בחורף
- 1 מרתיחים את צלי בשר הכתף השלם בסיר מים. לאחר שיוצא ה"ליכלוך" (הקצף) - מסננים את המים ומניחים את הבשר שוב בסיר עם מים חדשים עד לכיסוי מלא.
- 2 מוסיפים לסיר את כל שאר מרכיבי מלית הבשר ומבשלים על אש בינונית מכוסה למשך כשעתיים או עד שהבשר מתרכך וניתן לפרק אותו (בשר מפורק, עדיף לפרק כשהוא חם בעזרת הידיים או עם כף עץ). השום נכנס כשיניים שלמות כי הוא מתרכך במהלך הבישול ומתמזג עם הבשר.
- 3 לאחר שהבשר מפורק - לשים היטב את כל מרכיבי המעטפת בקערה, ומניחים את הקערה בשיש למנוחה למשך כחצי שעה מכוסה בניילון נצמד מעל (שלא יתייבש כי אז המעטפת תיקרע).
- 4 בזמן שהמעטפת נחה בצד - מתחילים להכין את המרק: מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
- 5 לוקחים ממעטפת הסולת, ממלאים בכף גדולה ומפנקת של בשר מפורק, כך יוצרים את כל הקובות, מכניסים אותן למרק הרותח ומבשלים את הקובות עוד כחצי שעה על אש בינונית.
- 6 מתקבלת קובה חמוסטה חמצמצה וטעימה במיוחד ליום חורף קר!
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.6% |
14.8% |
25% |
58.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב