דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

36 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סופגניות אפויות מבצק של חלות מתוקות
סופגניות אפויות מושלמות לא רק בחנוכה
  • 1 מנפים את הקמח אל קערה גדולה, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים חצי מכמות המים ואת השמרים, מערבבים וממתינים כ- 2 דקות. לאחר כ- 2 דקות כשהשמרים תססו במים, מוסיפים את הסוכר, הביצה וכמות המים שנותרה ומערבבים.
  • 2 לאחר ערבוב מוסיפים את המלח והשמן, לשים את הבצק עד לקבלת עיסה אחידה ויוצרים עיגול בצק (מומלץ להיעזר בשמן כדי שהבצק לא יידבק).
  • 3 מעבירים את עיגול הבצק לקערה ומכסים להתפחה של כשעה או עד להכפלת הנפח. ניתן להתפיח לילה במקרר - זה מה שאני עשיתי.
  • 4 מחלקים את הבצק ויוצרים עיגולים חלקים (להיעזר במעט שמן אם צריך). מניחים את העיגולים בתבנית עם נייר אפייה (סה"כ 9 בתבנית) ומתפיחים שוב (פשוט להניח בצד עד שתופח, אני לא מכסה). בינתיים, מחממים מראש את התנור לחום של 160 מעלות טורבו.
  • 5 מורחים את הכדורים בשמן ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך כ- 30-40 דקות או עד שהסופגניות מתחילות "לתפוס צבע" (תלוי בסוג התנור, אין צורך להפוך לצד השני במהלך האפייה).
  • 6 לאחר האפייה מרססים או מורחים את הסופגניות בסירופ הסוכר (מרתיחים קודם לכן את המים והסוכר) ומניחים בצד לצינון.
  • 7 כשהסופגניות מתקררות מזריקים אליהן ריבה ומפדרים באבקת סוכר לפי הטעם!
  • 8 בתיאבון וחג שמח חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 8.4% 6.1% 85%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב