דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת מדוביק קלה להכנה (עוגת דבש רוסית)
העוגה הכי מפנקת לסילבסטר
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 180-190 מעלות.
  • 2 בסיר קטן מחממים את הדבש, מוסיפים אליו את הסודה לשתייה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לקבלת צבע ענברי. מוסיפים את החמאה ומערבבים.
  • 3 במקביל מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  • 4 מוסיפים אל קערת המיקסר בזרם דק את הדבש עם החמאה, לבסוף את הקמח וממשיכים להקציף עוד מעט (לוודא עם לקקן שאין גושים).
  • 5 משטחים מחצית מהמסה על מגש האפייה של התנור עם נייר אפייה וגם את החצי השני על מגש אפייה נוסף (להיעזר במרית), ואופים בתנור החם למשך כ- 7-10 דקות (תלוי בתנור).
  • 6 קורצים מהעוגה עיגולים בגודל הרצוי בעזרת קורצן בקוטר 18-20 ס"מ.
  • 7 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה ביחד עם החלב המרוכז עד לקבלת קרם יציב.
  • 8 מורחים את הקרם בין שכבות עיגולי העוגה (כ- 6 שכבות סה"כ), ועם השאריות שנותרו מקריצת העיגולים מכינים פירורים ומפזרים מעל העוגה וגם בדפנות. זהו - מתקבלת עוגת מדוביק רוסית מושלמת לשנה החדשה שבפתח.
  • 9 סנובם גודם חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט את העוגה איך שאוהבים.

ציוד נדרש: מיקסר עם בלון הקצפה, מרית, קורצן בקוטר 18-20 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 26.6% 8.8% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב