מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
גם עוגות אפשר להכין עם סיר ג`חנון
- 1 לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
- 2 לרפד תחתית של סיר ג`חנון (בקוטר 22 ס"מ) בנייר אפייה בגודל המתאים (להניח את נייר האפייה רק בתחתית הסיר ולא בדפנות).
- 3 להקציף את הביצים במהירות גבוהה, להוסיף בהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל, ולהמשיך להקציף במשך כ- 8-10 דקות עד שהקצף הופך להיות תפוח ואוורירי.
- 4 להנמיך למהירות הנמוכה ביותר, להוסיף בזרם דק את השמן ומיץ התפוזים, להקציף במהירות איטית עד לאיחוד ולעצור את המיקסר.
- 5 להוסיף לקערה את הקמח ואבקת האפייה, ולקפל את הבלילה בעדינות באמצעות לקקן עד להטמעה של הקמח (בשלב זה חשוב להיזהר מערבוב יתר).
- 6 למזוג את הבלילה לסיר הג`חנון (אין צורך לשמן) ולאפות בתנור החם לאפייה של כשעה. לצנן ולפדר באבקת סוכר לפי הטעם. מתקבלת עוגת תפוזים בסיר ג`חנון קלה להכנה וטעימה בטירוף!
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף לעוגה גם גרידה מתפוז אחד.
ציוד נדרש: סיר ג`חנון בקוטר 22 ס"מ.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.2% |
26.8% |
9.2% |
63.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב