מצרכים למתכון
15 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
גם טעימות להפליא וגם מהממות
- 1 לקערת המיקסר עם וו לישה מוסיפים את כל מרכיבי הבצק ולשים במהירות נמוכה במשך כ- 12-15 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, נעים ורך.
- 2 יוצרים כדור בצק, מניחים בקערה, מכסים ומתפיחים במשך כשעה וחצי עד שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- 3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט ומחלקים אותו ל- 15-16 חלקים (כל חלק בצק במשקל 50 גרם).
- 4 מגלגלים את חלקי הבצק לכדורים ומניחים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים את הלחמניות במשך כחצי שעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן. בינתיים, מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
- 5 לאחר שהלחמניות תפחו מברישים אותן בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 15-20 דקות. בינתיים, מרתיחים את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ סוכר ומצננים.
- 6 כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ הסוכר שהתקרר ונותנים להן להתקרר בצד.
- 7 הכנת הקרם: בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את כל מרכיבי הקרם עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד. במידה ורוצים להכין קרם בטעמים מחלקים לקערות ומוסיפים כף וחצי מכל ממרח (מחית פיסטוק, ממרח קינדר או כל ממרח אחר שאוהבים).
- 8 לאחר שהלחמניות התקררו חוצים אותן במרכזן, אך משאירים אותן מחוברות בחלק התחתון. בעזרת כפית או שקית זילוף ממלאים בקרם ומחליקים את החלק החשוף שלו כך שיתקבל מראה אחיד. אם יש שאריות קרם על הלחמניות עצמן - אפשר "לנקות" אותן באצבעות מעט רטובות או עם סכין.
- 9 מקשטים באבקת סוכר בנדיבות ומגישים לחמניות מריטוצו איטלקיות מושלמות!
- 10 בתיאבון
טיפ למתכון
ניתן לפזר על המריטוצו פיסטוקים קצוצים, שברי אגוזים, דובדבני אמרנה ועוד.
ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה ובלון הקצפה.
לחמניות המריטוצו מתאימות גם לחנוכה לאירוח במקום סופגניות רגילות (ממש כמו סופגניות מיוחדות מהמטבח האיטלקי).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.4% |
27.9% |
9.3% |
62.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב