דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (כ- 2 מגשים של התנור))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיצה בוראטה
פיצה בוראטה מיוחדת וטעימה
  • 1 מערבלים קלות בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח המנופה, השמרים היבשים והסוכר. מוסיפים את הדבש, שמן הזית והמים בהדרגה, ולשים כ- 7-8 דקות. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש מעט.
  • 2 מעצבים את הבצק לכדור ומניחים בקערת המיקסר (אפשר לשמן מעט) להתפחה של כשעה או עד להכפלת הנפח. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור מראש לחום של 230 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 3 מורידים את האוויר מהבצק על משטח עבודה מקומח מעט, מחלקים אותו לשני חלקים וכל חלק מרדדים בהתאם למידת תבניות התנור שלכם (מרופדות בנייר אפייה).
  • 4 מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב העגבניות ומורחים על פני הבצק.
  • 5 מפזרים את הגבינות המגורדות ואת כל התוספות שאוהבים, ואופים בתנור למשך כ- 20 דקות (תלוי בסוג התנור). שימו לב: רצוי לאפות בכל פעם מגש אחד ולא את שני המגשים ביחד. יש לשים לב שהפיצה נאפית גם מלמטה - במידת הצורך להעביר את חום התנור לחום תחתון בלבד.
  • 6 מוציאים את הפיצה מהתנור, מניחים את גבינת הבוראטה במרכז (רצוי להוציא אותה מהמקרר כרבע שעה לפני), חוצים אותה כך שהשמנת תנזל על הפיצה (אפשר גם למרוח את הבוראטה על שטח הפיצה), מזלפים את קרם הבלסמי המצומצם ומגרדים מעל את גבינת הצ`דר.
  • 7 מתקבלת פיצה בוראטה מושלמת שאתם חייבים לנסות!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שימו לב: לא מומלץ לעשות שימוש בגבינה צהובה מגורדת מכיוון שהיא נשרפת באפייה. ניתן להוסיף על הפיצה המוכנה קצת עלי רוקט או בזיליקום טרי.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, שתי תבניות של התנור (אפשר גם תבניות פיצה).

התבלינים במתכון וכל התוספות לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 27.4% 22.8% 48.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב