דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת תפוזים טעימה וממכרת
העוגה הכי מתאימה ליד הקפה
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 להקציף במיקסר את החלבונים במהירות גבוהה, להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהמשיך בהקצפה עד שנקבל קצף תפוח ויציב.
  • 3 להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את החלמונים אחד אחרי השני (לא ביחד). להוסיף את השמן בזרם דק, מיץ התפוזים ומחית הוניל. לבסוף להוסיף את הקמח התופח ולהמשיך להקציף עד שמתקבלת בלילה אחידה שאותה נמזוג לתבנית האפייה (ראו ציוד נדרש).
  • 4 לאפות בתנור החם למשך כ- 60-70 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (לי לקח בתנור שלי כ- 70 דקות אפייה, כמובן שפרק הזמן משתנה בין תנור לתנור).
  • 5 להוציא מהתנור כשהעוגה מוכנה. אם השתמשתם בתבנית אנג`ל אז אין צורך לשמן, אלא להפוך על משטח ולצנן אותה ככה. כשהיא קרה לחלוטין ניתן לחלץ וכך היא שומרת על גובהה. אם השתמשתם בכל תבנית אחרת מומלץ לצנן לפני החילוץ. לאחר מכן, לבזוק את אבקת הסוכר מעל (אפשר גם לוותר).
  • 6 זהו, תיהנו מעוגת תפוזים חלומית - תודו לי אחר כך!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם בלון הקצפה, תבנית אנג`ל/סיר פלא/תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה במיקסר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 26.2% 10.1% 63.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב