דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל החיתוכיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חיתוכיות כנאפה היסטריות
אתם הולכים להתמכר לסוג הכנאפה הזה
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 במעבד מזון טוחנים את אטריות הקדאיף הארוכות, אפשר גם לגזור אותן וגם לחתוך עם סכין. לקערה עם אטריות הקדאיף הקצוצות מוסיפים את החמאה המומסת ואבקת הסוכר, ומערבבים היטב עד שהכל נטמע יחד וכל האטריות רטובות בחמאה.
  • 3 מכינים את מילוי הגבינה: טורפים את כל המרכיבים בקערה עם מטרפה עד שנוצר קרם חלק.
  • 4 לתבנית (ריבועית או מלבנית - ראו ציוד נדרש) מרופדת בתחתית עם נייר אפייה מעבירים מחצית מאטריות הקדאיף ומשטחים היטב.
  • 5 מוסיפים מעל אטריות הקדאיף את מילוי הגבינה ומפזרים מעל את אטריות הקדאיף שנותרו.
  • 6 אופים בתנור החם למשך כ- 35-40 דקות (עד שהעוגה משחימה).
  • 7 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: בסיר קטן מערבבים את הסוכר, תה הלימון ופלחי הלימון והתפוז (אפשר להוסיף ומומלץ אך לא חובה), ומבשלים עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך (זה לוקח למשך כ- 10 דקות על אש בינונית).
  • 8 כשהעוגה מוכנה יוצקים מעליה את הסירופ בנדיבות, מפזרים את הפיסטוקים הטחונים וחותכים לריבועים קטנים ומטריפים שטעימים גם שהם קרים וגם שהם חמים (ניתן לחמם במיקרוגל).
  • 9 מכינים כוס תה חם ואוכלים עם חיתוכית כנאפה עם מלא ארומה הדרית.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון, תבנית ריבועית או מלבנית בגודל 20x20 ס"מ או 30x20 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את תה הלימון ופלחי הלימון והתפוז. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 27.3% 10% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב