דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
רולדת שמרים שוקולד ביתית
עוגת שמרים שוקולד מושלמת
  • 1 הכנת סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את כל המרכיבים בקלחת או פינג`אן. לאחר שמגיע לרתיחה מבשלים עוד כמה דקות.
  • 2 הכנת ממרח השוקולד הביתי כמה שעות לפחות לפני הכנת העוגה: ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד, ומערבבים פנימה את כל שאר המצרכים. מכסים בניילון נצמד. הממרח מתייצב בטמפרטורת חדר ולכן כשרוצים להשתמש מחממים מעט במיקרוגל (פחות מ- 30 שניות) לא להמסה מלאה כדי שלא יהיה נוזלי וחם לשימוש.
  • 3 הכנת הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבלים על מהירות נמוכה את כל המרכיבים מלבד המלח והחמאה. לאחר שנוצר בצק לשים עוד כמה דקות ואז מוסיפים את המלח, ותוך כדי הלישה מוסיפים את קוביות החמאה הקרה הקטנות. ממשיכים בלישה על מהירות נמוכה-בינונית לכ- 10-15 דקות לפחות או עד שכל הבצק התאחד וקערת המיקסר נקייה. אם צריך במהלך הלישה אפשר לעצור ובעזרת קלף לגרד את הבצק מצידי הקערה.
  • 4 לאחר שהבצק מוכן בודקים חלון גלוטן, מעבירים לקערה מעט משומנת, משמנים מעט גם את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעתיים בטמפרטורת החדר ועוד כ- 4 שעות/לילה במקרר.
  • 5 לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק אל משטח נקי (עדיף כמה שפחות קמח), מרדדים לצורת מלבן לעובי דק ומורחים שכבה אחידה מהמלית (חשוב שהמלית לא תהיה חמה). מגלגלים את הבצק מהצד הצר ולא הרחב כדי שיהיו לנו יותר שכבות בעוגה. חוצים את הגליל ויוצרים צורת בורג (אגב, ניתן להכין כל צורה אחרת שרוצים).
  • 6 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בתנור שחומם מראש לחום של 30-35 מעלות טורבו למשך כ- 45 דקות או עד שעה.
  • 7 מניחים את העוגה בתבנית אינגליק קייק מתאימה, מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 160 מעלות טורבו למשך כ- 25 דקות. לאחר שהרולדה יוצאת מהתנור מברישים בנדיבות בסירופ הסוכר הקר. כשהעוגה עדיין חמה עוטפים בניילון נצמד וזה עוזר לשמור על העסיסיות שלה לאורך זמן. מתקבלת רולדת שמרים שוקולד מנצחת!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, תבנית אינגליש קייק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 23.8% 9.1% 65.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב