דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 154 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת תפוזים הפוכה מושלמת
עוגת תפוזים טעימה בטירוף
  • 1 מרתיחים בסיר בינוני את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים תוך כדי ביעבוע קל למשך כ- 10 דקות נוספות לקבלת סירופ סמיך. מוסיפים את פרוסות התפוזים וממשיכים לבשל לעוד כ- 15 דקות עד לקבלת פרוסות מעט שקופות.
  • 2 מרפדים את התבנית כולל הדפנות בנייר אפייה. מניחים את פרוסות התפוזים על תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ בצורת שמיכות (אחד על השני בצורה מעגלית) עד אפס מקום בתבנית (אין צורך לשמן את התבנית). שומרים בצד את הסירופ הנותר.
  • 3 מחממים מראש את התנור לחום של 160 מעלות.
  • 4 מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את הסוכר הלבן בהדרגה, מוסיפים את החלמונים אחד אחד, מיץ התפוזים, השמן, הקמח ואבקת האפייה בהדרגה, ולבסוף גם את הקוקוס (אפשר לוותר קוקוס ולשים עוד קמח במקום).
  • 5 מעבירים את הבלילה אל התבנית ואופים בתנור החם למשך כשעה. מוציאים, מחוררים את העוגה כמה פעמים בעזרת קיסם, משקים עם הסירופ ומצננים.
  • 6 לאחר שהעוגה התקררה משחררים את התבנית, הופכים את העוגה בעדינות, משחררים את נייר האפייה מכל הצדדים וזוללים בהנאה עוגת תפוזים הפוכה מושלמת!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם בלון הקצפה, תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 26.6% 6.4% 64.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב