דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אוזני המן מושלמות
אוזני המן של קונדיטורים
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 160 מעלות טורבו.
  • 2 במעבד מזון טוחנים בפולסים את כל מרכיבי הבצק מלבד הביצים, עד שמתקבל מרקם גרגירי דמוי חול ללא גושים של חמאה. מוסיפים את הביצים ומערבבים רק עד שמתקבל בצק. ניתן להכין את הבצק גם במיקסר עם וו גיטרה.
  • 3 מפדרים את השיש במעט קמח ומרדדים את הבצק לעובי דק של כ- 3 מ"מ. בעת הרידוד יש להזיז את הבצק כל פעם כדי לבדוק שלא נדבק לשיש, ואם מרגישים שמתחיל להידבק יש לקמח מעט, בדגש על מעט, כדי לא לייבש את הבצק.
  • 4 קורצים עיגולים בקוטר 9 ס"מ ומזלפים מהמילוי. מקפלים לצורת אוזן המן ומהדקים את השוליים. בשלב הזה ישנה אפשרות להקפיא את אוזני ההמן בקופסא אטומה לפני האפייה וכשרוצים לאפות מפשירים ואופים.
  • 5 אופים בתנור החם למשך כ- 12-15 דקות או עד שאוזני ההמן מזהיבות קלות אך לא משחימות לגמרי. ככה נבטיח שאוזני ההמן פריכות - אך לא קשות ויבשות. שומרים בקופסא אטומה על השיש וזהו - יש לכם אוזני המן מושלמות לחג פורים כמו בקונדיטוריות הכי שוות!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בכל סוג של ממרח שוקולד שאוהבים או בכל מילוי אחר שאוהבים - תפעילו את הדמיון!

ציוד נדרש: מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, שקיות זילוף.

לגבי ההידוק של אוזני ההמן - פשוט צריך להדק את הבצק, הוא לא נפתח ולא צריך מים או חלבון כמו במתכונים מסוימים. לגבי המילויים - לא צריך לחמם, אני השתמשתי ישר ככה מהצנצנת וזה בדיוק במרקם. להיפך, עדיף לא לחמם כי זה יהיה נוזלי וגם יכול להמיס את הבצק. בהצלחה!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 28.6% 7.6% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב