דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 501 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
צלעות כבש ופירות יבשים לצד קינוח רימון
  • הכנת התבשיל:
  • 1 פורסים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים אותו בשמן בסיר יחד עד שצבעו יהפוך לשקוף. מוסיפים לסיר את הסוכר ומטגנים עוד כמה שניות.
  • 2 מפזרים רבע מכמות הפירות היבשים על הבצל, מעליהם מסדרים את הצלעות ושוב מפזרים את יתרת הפירות היבשים. מערבבים בקערה את כל התבלינים ובוזקים מעל לצלעות שבסיר.
  • 3 מוסיפים לסיר 3/4 כוס מים חמים (לפי הצורך, תלוי בסיר ובאש), מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר עם מכסה. מבשלים במשך כשעה (צריך לבדוק את הסיר אחרי כחצי שעה לפחות ולוודא שהבצל לא נשרף, ולהוסיף מים במידת הצורך, לא יותר מדי!).
  • 4 מפזרים את הפקאנים כ- 10 דקות לפני סיום הבישול (ברגע שהצלעות מוכנות ועשויות - התבשיל מוכן). מקשטים בגרגירי רימון מעל.
  • הכנת קינוח הרימון:
  • 1 חותכים את החלק העליון של הרימון ובעזרת כף מוציאים כמה שיותר מהתכולה שלו (יש להשתדל שהגרעינים יצאו כמה שיותר נקיים ויפים). בשלב זה עדיף לשפשף את פנים הרימון בלימון כדי שלא ישחיר עד ההגשה.
  • 2 חותכים את התפוח לקוביות קטנות, מערבבים אותו עם גרגירי הרימון ומכניסים לתוך הרימון.
  • 3 מפזרים מעל תערובת התפוחים והרימונים את הקינמון, מזליפים את הדבש ומגישים.
  • 4 בתיאבון וחג שמח חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. סוג המתכון שייך גם לפירות וסוג המנה היא כוללת גם קינוחים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 39.3% 23.9% 33.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.74 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב