דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 430 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 פורסים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים אותו בסיר יחד עם 3 כפות שמן עד שצבעו יהפוך לשקוף.
  • 2 מוסיפים לסיר כף סוכר ומטגנים עוד כמה שניות.
  • 3 מפזרים רבע מכמות הפירות יבשים על הבצל, מעליהם מסדרים את הצלעות ושוב מפזרים את יתרת הפירות.
  • 4 מערבבים בקערה את כל התבלינים ובוזקים מעל לצלעות שבסיר.
  • 5 מוסיפים לסיר 3/4 כוס מים חמים (לפי הצורך, תלוי בסיר ובאש), מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר עם מכסה. מבשלים במשך כשעה לערך (צריך לבדוק את הסיר אחרי חצי שעה לפחות ולוודא שהבצל לא נשרף, ולהוסיף מים במידת הצורך, לא יותר מדי!).
  • 6 מפזרים את הפקאנים כ- 10 דקות לפני סיום הבישול (ברגע שהצלעות מוכנות ועשויות - התבשיל מוכן).
  • 7 מקשטים בגרגירי רימון מעל.
  • לקינוח הרימון:
  • 1 חותכים את החלק העליון של הרימון ובעזרת כף מוציאים כמה שיותר מהתכולה שלו (יש להשתדל שהגרעינים יצאו כמה שיותר נקיים ויפים). בשלב זה עדיף לשפשף את פנים הרימון בלימון כדי שלא ישחיר עד ההגשה.
  • 2 חותכים תפוח אחד לקוביות קטנות, מערבבים אותו עם גרגירי הרימון ומכניסים לתוך הרימון.
  • 3 מפזרים מעל תערובת התפוחים והרימונים קורט קינמון, מזליפים מעט דבש ומגישים.
  • 4 בתיאבון וחג שמח חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. סוג המתכון שייך גם לפירות וסוג המנה היא כוללת גם קינוחים.

- פרסומת -

המתכון באדיבות דניאלה אברג`ל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)860 קלוריות200 קלוריות
חלבונים31.3 גרם7.3 גרם
פחמימות64 גרם15 גרם
מתוכן סוכרים35.5 גרם8.3 גרם
שומנים55.2 גרם12.8 גרם
מתוכם שומן רווי17.5 גרם4.1 גרם
מתוכם שומן טראנס4.5 מ"ג1 מ"ג
כולסטרול121.3 מ"ג28.2 מ"ג
נתרן296.1 מ"ג68.9 מ"ג
סיבים תזונתיים7 גרם1.6 גרם
מים269.7 גרם62.8 גרם
ליקופן0.1 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A313.6 מק"ג73 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)11.5 מ"ג2.7 מ"ג
ויטמין B1280.9 מק"ג65.4 מק"ג
ויטמין B2377.5 מק"ג87.9 מק"ג
ויטמין B39.2 מ"ג2.1 מ"ג
ויטמין B51.2 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין B6394.7 מק"ג91.8 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B955.6 מק"ג12.9 מק"ג
ויטמין B122.8 מק"ג0.6 מק"ג
ויטמין C12.3 מ"ג2.9 מ"ג
ויטמין E842.3 מק"ג196 מק"ג
ויטמין K11.2 מק"ג2.6 מק"ג
סידן83.1 מ"ג19.3 מ"ג
ברזל4.2 מ"ג1 מ"ג
מגנזיום68.4 מ"ג15.9 מ"ג
זרחן320.6 מ"ג74.6 מ"ג
אבץ5.5 מ"ג1.3 מ"ג
אשלגן851.2 מ"ג198.1 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות5.8 גרם1.3 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3723 מ"ג168.2 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 65 גרם1.2 גרם
חומצות שומן חד בלתי רוויות21.3 גרם4.9 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 919.7 גרם4.6 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 35% 19.8% 40.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪