דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 430 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 פורסים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים אותו בסיר יחד עם 3 כפות שמן עד שצבעו יהפוך לשקוף.
  • 2 מוסיפים לסיר כף סוכר ומטגנים עוד כמה שניות.
  • 3 מפזרים רבע מכמות הפירות יבשים על הבצל, מעליהם מסדרים את הצלעות ושוב מפזרים את יתרת הפירות.
  • 4 מערבבים בקערה את כל התבלינים ובוזקים מעל לצלעות שבסיר.
  • 5 מוסיפים לסיר 3/4 כוס מים חמים (לפי הצורך, תלוי בסיר ובאש), מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר עם מכסה. מבשלים במשך כשעה לערך (צריך לבדוק את הסיר אחרי חצי שעה לפחות ולוודא שהבצל לא נשרף, ולהוסיף מים במידת הצורך, לא יותר מדי!).
  • 6 מפזרים את הפקאנים כ- 10 דקות לפני סיום הבישול (ברגע שהצלעות מוכנות ועשויות - התבשיל מוכן).
  • 7 מקשטים בגרגירי רימון מעל.
  • לקינוח הרימון:
  • 1 חותכים את החלק העליון של הרימון ובעזרת כף מוציאים כמה שיותר מהתכולה שלו (יש להשתדל שהגרעינים יצאו כמה שיותר נקיים ויפים). בשלב זה עדיף לשפשף את פנים הרימון בלימון כדי שלא ישחיר עד ההגשה.
  • 2 חותכים תפוח אחד לקוביות קטנות, מערבבים אותו עם גרגירי הרימון ומכניסים לתוך הרימון.
  • 3 מפזרים מעל תערובת התפוחים והרימונים קורט קינמון, מזליפים מעט דבש ומגישים.
  • 4 בתיאבון וחג שמח חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. סוג המתכון שייך גם לפירות וסוג המנה היא כוללת גם קינוחים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דניאלה אברג`ל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)860200
חלבונים (גרם)31.26 7.27
פחמימות (גרם)6415
מתוכן סוכרים (גרם)35.55 8.27
שומנים (גרם)55.17 12.84
מתוכם שומן רווי (גרם)17.55 4.08
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)121.25 28.21
נתרן (מ"ג)296.1468.91
סיבים תזונתיים (גרם)6.99 1.63
מים (גרם)269.762.76
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)313.6172.97
ויטמין B (מ"ג)11.542.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.380.09
ויטמין B3 (מ"ג)9.182.14
ויטמין B5 (מ"ג)1.240.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.390.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)55.5812.93
ויטמין B12 (מק"ג)2.790.65
ויטמין C (מ"ג)12.292.86
ויטמין E (מ"ג)0.840.2
ויטמין K (מק"ג)11.152.6
סידן (מ"ג)83.0919.33
ברזל (מ"ג)4.20.98
מגנזיום (מ"ג)68.4215.92
זרחן (מ"ג)320.6374.61
אבץ (מ"ג)5.471.27
אשלגן (מ"ג)851.24198.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.791.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.720.17
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.971.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)21.264.95
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)19.734.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 35% 19.8% 40.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
המבורגר עדשים ופטריות

המבורגר עדשים ופטריות

סלט חסה

סלט חסה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

קאפקייקס קטיפה אדומה

קאפקייקס קטיפה אדומה

שושנת קינמון

שושנת קינמון

סופגניות קלאסיות

סופגניות קלאסיות

תבליני חורף: עובדות שכדאי לדעת

תבליני חורף: עובדות שכדאי לדעת

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪