דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 501 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת התבשיל:
  • 1 פורסים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים אותו בשמן בסיר יחד עד שצבעו יהפוך לשקוף. מוסיפים לסיר את הסוכר ומטגנים עוד כמה שניות.
  • 2 מפזרים רבע מכמות הפירות היבשים על הבצל, מעליהם מסדרים את הצלעות ושוב מפזרים את יתרת הפירות היבשים. מערבבים בקערה את כל התבלינים ובוזקים מעל לצלעות שבסיר.
  • 3 מוסיפים לסיר 3/4 כוס מים חמים (לפי הצורך, תלוי בסיר ובאש), מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר עם מכסה. מבשלים במשך כשעה (צריך לבדוק את הסיר אחרי כחצי שעה לפחות ולוודא שהבצל לא נשרף, ולהוסיף מים במידת הצורך, לא יותר מדי!).
  • 4 מפזרים את הפקאנים כ- 10 דקות לפני סיום הבישול (ברגע שהצלעות מוכנות ועשויות - התבשיל מוכן). מקשטים בגרגירי רימון מעל.
  • הכנת קינוח הרימון:
  • 1 חותכים את החלק העליון של הרימון ובעזרת כף מוציאים כמה שיותר מהתכולה שלו (יש להשתדל שהגרעינים יצאו כמה שיותר נקיים ויפים). בשלב זה עדיף לשפשף את פנים הרימון בלימון כדי שלא ישחיר עד ההגשה.
  • 2 חותכים את התפוח לקוביות קטנות, מערבבים אותו עם גרגירי הרימון ומכניסים לתוך הרימון.
  • 3 מפזרים מעל תערובת התפוחים והרימונים את הקינמון, מזליפים את הדבש ומגישים.
  • 4 בתיאבון וחג שמח חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. סוג המתכון שייך גם לפירות וסוג המנה היא כוללת גם קינוחים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דניאלה אברג`ל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,135227
חלבונים (גרם)47.22 9.43
פחמימות (גרם)6613
מתוכן סוכרים (גרם)36.54 7.3
שומנים (גרם)77.62 15.5
מתוכם שומן רווי (גרם)27.13 5.42
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)194 38.74
נתרן (מ"ג)350.6570.03
סיבים תזונתיים (גרם)7.28 1.45
מים (גרם)300.0359.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)313.6162.63
ויטמין B (מ"ג)17.463.49
ויטמין B1 (מ"ג)0.350.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.540.11
ויטמין B3 (מ"ג)14.262.85
ויטמין B5 (מ"ג)1.740.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.480.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)69.5813.9
ויטמין B12 (מק"ג)4.460.89
ויטמין C (מ"ג)13.032.6
ויטמין E (מ"ג)0.960.19
ויטמין K (מק"ג)12.342.46
סידן (מ"ג)99.9719.96
ברזל (מ"ג)5.421.08
מגנזיום (מ"ג)84.1816.81
זרחן (מ"ג)447.7489.41
אבץ (מ"ג)8.111.62
אשלגן (מ"ג)1,072214
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)7.421.48
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)1.070.21
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)6.191.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)30.666.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)28.235.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 39.3% 23.9% 33.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.74 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.