מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
עוגה בחושה מופלאה עם אוכמניות
- 1 מחממים את התנור מראש לחום של 150 מעלות טורבו.
- 2 בקערית מניחים את הסוכר, זרעי הוניל וגרידת הלימון. מעסים מעט בעזרת האצבעות ומניחים במיקסר עם וו גיטרה עם החמאה הרכה. מקרימים על מהירות בינונית-גבוהה למשך כמה דקות עד שמתקבל קרם.
- 3 מוסיפים את הביצה לאט לאט עד שמתקבלת תערובת אחידה, וממשיכים לערבל עוד כ- 5 דקות.
- 4 מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- 5 מחלקים את התערובת לשני חצאים (כ- 400 גרם כל חצי). לחצי הראשון מוסיפים את האוכמניות הטריות ומיץ הלימון, ולחצי השני את מחית האוכמניות הקפואות. מעבירים לשתי שקיות זילוף ומזלפים פסים לפורמה/תבנית שבוחרים.
- 6 אופים את העוגה בתנור שחומם מראש למשך כ- 55 דקות. לקראת סוף האפייה מערבבים היטב את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון. לאחר האפייה מקררים את העוגה ומזגגים עם ציפוי הרויאל אייסינג. מתקבלת עוגת אוכמניות בחושה טעימה בטירוף!
- 7 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה, פורמה/תבנית מתאימה (אורך 26 ס"מ, גובה 6 ס"מ, רוחב 8 ס"מ).
זו עוגת אוכמניות בחושה על בסיס חמאה בשיטת הקרמה. רכה בטירוף ואפשר להרגיש כמה שהיא מיוחדת בכל ביס וביס. זאת באמת לא עוגה בחושה רגילה!
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.5% |
19.1% |
7.6% |
72.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב