מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 164 גרם למנה\יחידה (8-10 לחמניות (תלוי בגודל))
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
לא תאמינו שהן ללא גלוטן
- 1 להניח בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק וללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק. להניח את הבצק בצד להתפחה של כשעה-שעה וחצי.
- 2 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- 3 לאחר שהבצק תפח להוריד ממנו את האוויר וליצור כדורים (כל כדור כ- 100-120 גרם, אמורים לצאת 8-10 כדורים בסה"כ). חשוב: שימו לב שאתם עובדים בסביבה מקומחת.
- 4 לערבב בקערה את גבינת המוצרלה המגוררת יחד עם גבינת הצ`דר המגוררת.
- 5 לשטח כל כדור לעיגול דק, להניח במרכז של כל עיגול מתערובת הגבינות, לעטוף את הגבינה מהשוליים של הבצק ולהחזיר שוב לצורת כדור. כך להכין את כל הכדורים.
- 6 להבריש בביצה הטרופה את כל כדורי הבצק ולאפות בתנור החם למשך כ- 15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ומקבלות צבע יפה (תלוי בסוג התנור).
- 7 לערבב בקערה את כל מרכיבי תערובת השום ולהבריש מיד עם צאת הלחמניות מהתנור. אם השתמשתם בחמאה רכה - החום של הלחמניות ממיס אותה והלחמניות סופגות אותה טוב יותר.
- 8 במידה ואתם לא אוכלים ישירות את לחמניות השום - תכסו אותן בניילון נצמד או תניחו מגבת מעל התבנית, כך שהלחות מהחום תשמור על הלחמניות רכות ועסיסיות. שימו לב: הלחמניות במיטבן ביום ההכנה.
- 9 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בכל קמח ללא גלוטן המיועד ללחמים ולבצקים קשים (קמח תמי מיועד ללחמים, מולינו, שר מיקס בי וכדומה).
ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.4% |
20.9% |
10.7% |
64% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב