דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 320 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פסטה שמנת פטריות ובטטה
אחת הפסטות שאתם בוודאות הולכים לאמץ
  • 1 לערבב בקערה את קוביות הבטטה עם מעט שמן זית, לפזר על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 8 דקות או עד שהן משחימות ומתרככות.
  • 2 לבשל את הפסטה במים רותחים לפי הוראות ההכנה (לשמור מעט ממי הבישול).
  • 3 לחמם את שמן הזית במחבת, להוסיף את הבצל והשום ולטגן עד להזהבה. להוסיף את הפטריות ולטגן אותן עוד כ- 2-3 דקות. להוסיף את קוביות הבטטה האפויות והחמאה עד שהיא נמסה.
  • 4 להוסיף את השמנת והחלב ולצמצם את הרוטב. להוסיף 2 כפות ממי בישול הפסטה ואת התבלינים, לערבב היטב ולבשל עוד כ- 2-3 דקות על אש נמוכה.
  • 5 לסנן את הפסטה ולמזוג מעליה את הרוטב הנדיר. בשלב זה תוכלו להוסיף מגוון גבינות מגורדות מעל (צהובה, מוצרלה, פרמזן, בולגרית, פטה) ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות לעוד כ- 5 דקות.
  • 6 זהו - יש לכם מנה איטלקית מושלמת של פסטה שמנת פטריות ובטטה שאסור לכם לפספס!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף למנה גם ערמונים קלויים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 29.4% 9.5% 57.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.46 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב