דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחת הפסטות שאתם בוודאות הולכים לאמץ

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 320 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה את קוביות הבטטה עם מעט שמן זית, לפזר על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 8 דקות או עד שהן משחימות ומתרככות.
  • 2 לבשל את הפסטה במים רותחים לפי הוראות ההכנה (לשמור מעט ממי הבישול).
  • 3 לחמם את שמן הזית במחבת, להוסיף את הבצל והשום ולטגן עד להזהבה. להוסיף את הפטריות ולטגן אותן עוד כ- 2-3 דקות. להוסיף את קוביות הבטטה האפויות והחמאה עד שהיא נמסה.
  • 4 להוסיף את השמנת והחלב ולצמצם את הרוטב. להוסיף 2 כפות ממי בישול הפסטה ואת התבלינים, לערבב היטב ולבשל עוד כ- 2-3 דקות על אש נמוכה.
  • 5 לסנן את הפסטה ולמזוג מעליה את הרוטב הנדיר. בשלב זה תוכלו להוסיף מגוון גבינות מגורדות מעל (צהובה, מוצרלה, פרמזן, בולגרית, פטה) ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות לעוד כ- 5 דקות.
  • 6 זהו - יש לכם מנה איטלקית מושלמת של פסטה שמנת פטריות ובטטה שאסור לכם לפספס!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף למנה גם ערמונים קלויים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שובל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)731229
חלבונים (גרם)12.97 4.06
פחמימות (גרם)7925
מתוכן סוכרים (גרם)6.75 2.11
שומנים (גרם)40.24 12.59
מתוכם שומן רווי (גרם)21.46 6.71
מתוכם שומן טראנס (גרם)1.40.44
כולסטרול (מ"ג)99.45 31.12
נתרן (מ"ג)497.25155.58
סיבים תזונתיים (גרם)4.52 1.41
מים (גרם)113.335.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)492.69154.16
ויטמין B (מ"ג)4.121.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.290.72
ויטמין B5 (מ"ג)1.330.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.414.82
ויטמין C (מ"ג)12.553.93
ויטמין D (מק"ג)0.220.07
ויטמין E (מ"ג)0.60.19
ויטמין K (מק"ג)1.690.53
סידן (מ"ג)54.917.18
ברזל (מ"ג)1.360.43
מגנזיום (מ"ג)20.946.55
זרחן (מ"ג)73.5223.01
אבץ (מ"ג)0.610.19
אשלגן (מ"ג)356.86111.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 29.4% 9.5% 57.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.