דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת ערב של מלכים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 201 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מרככים את קוביות הבטטה בתנור (עטופות בנייר כסף כ- 20 דקות על 200 מעלות), מיקרוגל (3 דקות על עוצמה מרבית) או בסיר עם מים (כ- 10 דקות על אש בינונית).
  • 2 מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והאורגנו ומערבבים. ממשיכים לטגן על אש בינונית.
  • 3 בינתיים, מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 4 כאשר הפטריות מתחילות להזהיב, מוסיפים את היין ומצמצמים. מגבירים לאש חזקה, מוסיפים את הבטטה ומערבבים.
  • 5 מוסיפים שמנת, מלח ופלפל שחור, מוסיפים את הפסטה המוכנה ומערבבים.
  • 6 מסירים מהאש. מפזרים את הפטרוזיליה מעל ומגישים חם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בכל פסטה ארוכה שאוהבים (פטוצ`יני, לינגוויני, פפארדלה, טליאטלה).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)178 קלוריות89 קלוריות
חלבונים4.7 גרם2.3 גרם
פחמימות30 גרם15 גרם
מתוכן סוכרים5.5 גרם2.7 גרם
שומנים3.7 גרם1.8 גרם
מתוכם שומן רווי1.7 גרם0.8 גרם
כולסטרול9.2 מ"ג4.6 מ"ג
נתרן146.6 מ"ג73 מ"ג
סיבים תזונתיים3 גרם1.5 גרם
מים112.2 גרם55.8 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A367.3 מק"ג182.7 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)3.9 מ"ג1.9 מ"ג
ויטמין B176.2 מק"ג37.9 מק"ג
ויטמין B2158.8 מק"ג79 מק"ג
ויטמין B32.2 מ"ג1.1 מ"ג
ויטמין B51.2 מ"ג0.6 מ"ג
ויטמין B6176.3 מק"ג87.7 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B919.2 מק"ג9.5 מק"ג
ויטמין C11.1 מ"ג5.5 מ"ג
ויטמין D0.2 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E546.1 מק"ג271.7 מק"ג
ויטמין K18.1 מק"ג9 מק"ג
סידן36.9 מ"ג18.4 מ"ג
ברזל1.5 מ"ג0.7 מ"ג
מגנזיום19.8 מ"ג9.8 מ"ג
זרחן67.2 מ"ג33.4 מ"ג
אבץ574.7 מק"ג285.9 מק"ג
אשלגן337.3 מ"ג167.8 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות166.2 מ"ג82.7 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 323.2 מ"ג11.5 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6143.4 מ"ג71.3 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות20.8 מ"ג10.4 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 920 מ"ג9.9 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 8.8% 11.3% 72.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.