דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה (30-40 יחידות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בורקיטס בצק מתובל
בורקיטס כזה עדיין לא טעמתם
  • 1 הכנת הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח יחד עם קוביות החמאה והמלח, עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את השמנת החמוצה ואת עלי התבלין שבחרנו, ומעבדים עד לקבלת גוש בצק אחיד ונעים. אם הבצק מעט דביק אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות קמח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
  • 2 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות ביחד עם הביצה והמלח, ומכניסים למקרר (במידה ואין גבינות מגורדות אפשר לעבד מעט גבינות שלמות בפולסים עם בלנדר מוט).
  • 3 כשהבצק מוכן לעבודה מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות (חום רגיל) ומכינים תבנית המרופדת בנייר אפייה.
  • 4 על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת כוס קורצים עיגולים מהבצק, ממלאים במרכז כל עיגול כפית ממלית הגבינות וסוגרים את העיגול לצורת ירח. מהדקים בקצוות ומניחים על תבנית האפייה. בעזרת מזלג עוברים על השוליים ומהדקים כדי למנוע מהבורקיטס להיפתח בתנור.
  • 5 מברישים את הבורקיטס בביצה הטרופה, מפזרים מעל את השומשום ואופים בתנור החם למשך כ- 20-25 עד שהבורקיטס שזופים ויפים. מומלץ לאכול עם ביצים קשות ותוספות מעניינות שאוהבים!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר/האורגנו.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 39.4% 16.6% 42.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.68 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב