דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקיטס כזה עדיין לא טעמתם

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה (30-40 יחידות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח יחד עם קוביות החמאה והמלח, עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את השמנת החמוצה ואת עלי התבלין שבחרנו, ומעבדים עד לקבלת גוש בצק אחיד ונעים. אם הבצק מעט דביק אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות קמח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
  • 2 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות ביחד עם הביצה והמלח, ומכניסים למקרר (במידה ואין גבינות מגורדות אפשר לעבד מעט גבינות שלמות בפולסים עם בלנדר מוט).
  • 3 כשהבצק מוכן לעבודה מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות (חום רגיל) ומכינים תבנית המרופדת בנייר אפייה.
  • 4 על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת כוס קורצים עיגולים מהבצק, ממלאים במרכז כל עיגול כפית ממלית הגבינות וסוגרים את העיגול לצורת ירח. מהדקים בקצוות ומניחים על תבנית האפייה. בעזרת מזלג עוברים על השוליים ומהדקים כדי למנוע מהבורקיטס להיפתח בתנור.
  • 5 מברישים את הבורקיטס בביצה הטרופה, מפזרים מעל את השומשום ואופים בתנור החם למשך כ- 20-25 עד שהבורקיטס שזופים ויפים. מומלץ לאכול עם ביצים קשות ותוספות מעניינות שאוהבים!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר/האורגנו.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שנהב בנימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)128339
חלבונים (גרם)3.6 9.5
פחמימות (גרם)925
מתוכן סוכרים (גרם)0.3 0.79
שומנים (גרם)8.56 22.6
מתוכם שומן רווי (גרם)4.68 12.34
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.190.5
כולסטרול (מ"ג)36.23 95.63
נתרן (מ"ג)193.32510.26
סיבים תזונתיים (גרם)0.27 0.7
מים (גרם)8.7623.12
ויטמין A (מק"ג)16.0242.28
ויטמין B (מ"ג)0.310.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.15
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.22
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.7920.56
ויטמין B12 (מק"ג)0.160.42
ויטמין C (מ"ג)0.661.75
ויטמין D (מק"ג)0.080.21
ויטמין E (מ"ג)0.050.14
ויטמין K (מק"ג)0.130.33
סידן (מ"ג)48.57128.21
ברזל (מ"ג)0.421.12
מגנזיום (מ"ג)1.854.87
זרחן (מ"ג)43.23114.1
אבץ (מ"ג)0.230.6
אשלגן (מ"ג)12.9634.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.621.63
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.962.54
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.431.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 39.4% 16.6% 42.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?