מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מאפה פילו שהוא פשוט וואו
- 1 מברישים דף פילו בחמאה המומסת, מניחים בתוך הרינג על מגש עם נייר אפייה, מצפים את הצדדים והתחתית ומפזרים מעט מהשקדים הטחונים. חוזרים על הפעולה לקבלת 3 שכבות (3 דפי פילו). חותכים את השוליים ואת השאריות, ומניחים גם אותם בתחתית הרינג.
- 2 מתחילים להכין את השכבות: מברישים דף פילו בחמאה ומפזרים מעל מהשקדים הטחונים. מקפלים בצורת אקורדיון שכבות שכבות ומגלגלים לצורת שבלול. מניחים את השבלול במרכז הרינג על התחתית שיצרנו.
- 3 לוקחים דף פילו נוסף וחוזרים על הפעולה, הפעם לוקחים את הרצועה ומלפפים מסביב לשבלול שהנחנו כבר באמצע הרינג. ממשיכים ככה עד שמגיעים לשולי הרינג.
- 4 הכנת הרויאל: טורפים את כל המרכיבים בעזרת מטרפה ידנית עד שהסוכר נמס (ללא הקצפה, רק ערבוב). מניחים בעדינות ובאופן שווה בין השכבות את הרויאל שהכנו ומתחילים לסדר פרוסות דובדבנים בין השכבות. תשימו כמה שבא לכם, תתפרעו!
- 5 אופים את הסופרה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 35-40 דקות. מצננים מעט בטמפרטורת החדר וזה מוכן לזלילה. זה כל כך אוורירי, קריספי ונימוח בו זמנית, זה משהו מיוחד!
- 6 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן לקשט גם ברוטב דובדבנים.
ציוד נדרש: תבנית/רינג בקוטר 22 ס"מ.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.2% |
36.2% |
7.9% |
54.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב