מצרכים למתכון
24 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
עוגה לחובבי הקפה והשוקולד
- 1 הכנת הגנאש: ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה במיקרוגל, מוסיפים את שוט האספרסו ומערבבים. בינתיים, מחממים מראש את התנור לחום של 160 מעלות טורבו.
- 2 במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר הלבן, הסוכר החום, המלח, מחית הוניל והדבש למשך 10 דקות לפחות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. טיפ: להתחיל במהירות בינונית ולאחר כמה דקות שמתחיל להיווצר קצף מגבירים למהירות גבוהה.
- 3 מנמיכים למהירות בינונית ובזרם דק מוסיפים את השמן. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את אבקת האספרסו, האספרסו, אבקת האפייה, וגם את הקמח והחלב ב- 3 פעימות: שליש מכמות הקמח ושליש מכמות החלב. שימו לב לא להקציף על מהירות גבוהה וכמה שפחות זמן.
- 4 מוסיפים את האגוזים והשוקולד, ומקפלים בעזרת לקקן עד שמתפזרים בתערובת בצורה אחידה. מעבירים ל- 3 תבניות אינגליש קייק משומנות/תבנית בקוטר 24 ס"מ.
- 5 אופים בתנור החם למשך כ- 25 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. זמן האפייה משתנה בהתאם לתבנית בה תבחרו ולכמות הבלילה שתשימו בתבנית.
- 6 לאחר שהעוגה מעט מתקררת מחוררים בעזרת מזלג או שיפוד ומצפים בגנאש.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן לקשט באגוזים קצוצים מעל. במקום קמח כוסמין לבן ניתן להשתמש בקמח חיטה.
ציוד נדרש: מיקסר עם בלון הקצפה, 3 עוגות בתבניות אינגליש קייק משומנות/עוגה גבוהה בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
הערך התזונתי לא כולל את אבקת האספרסו.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.5% |
34.2% |
8.4% |
56.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב