דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 417 גרם למנה\יחידה (10 מנות)

  • כתף בקר - 2 ק"ג
    פרוס לפרוסות 2
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל יבש אדום
  • שום - 4 שיניים
  • תימין - 3 גבעולים - סה"כ (3 גרם)
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
  • לפת - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (720 גרם)
  • סלק - יחידה (120 גרם)
  • גרידת תפוז - 1/2 יחידה - סה"כ (18 גרם)
  • פפריקה - כף שטוחה
  • קינמון - כפית שטוחה
  • יין אדום - בקבוק זכוכית (750 מ"ל)
  • רוזמרין - 2 כפות - סה"כ (10 גרם)
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • פלפל אדום יבש גרוס - יחידה אחת

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
כתף בקר
צלי כתף בקר נהדר
  • 1 לטגן קלות את פרוסות כתף הבקר במעט שמן עד להשחמה.
  • 2 להניח מסודר מעל הירקות (חתוכים לקוביות בינוניות), בתבנית גדולה.
  • 3 לצקת מעל את היין, לשים בתוך הנוזלים את גרידת חצי התפוז, לכסות ולאפות מכוסה שעה וחצי בחום בינוני.
  • 4 אם חסרים נוזלים להוסיף קצת מים רותחים.
  • 5 כעבור שעה וחצי עד שעתיים הבשר רך.
  • 6 להגשה: לסדר את הבשר, לזרות מעל רוזמרין קצוץ ופלפל אדום גרוס. אפשר גם טיפת צ`ילי יבש. את הרוטב והירקות אני נוהגת להגיש בנפרד.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 21.1% 61.8% 12.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב