דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 374 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיצה ביתית עם פטריות וזיתים
פיצה ביתית טעימה וקלה
  • 1 ללוש את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק חלק. חשוב מאוד לשים לב שהשמרים לא ייגעו במלח - עדיף להוסיף את המלח אחרי לישה קצרה של שאר מרכיבי הבצק. לכסות במגבת ולהתפיח כ- 40 דקות.
  • 2 בזמן שהבצק תופח להכין את הרוטב במחבת: להכניס למחבת את העגבניות והשום על אש גבוהה ולמעוך כמו מטבוחה. לאחר כ- 10 דקות לשים כף גדושה רסק עגבניות, הסוכר, המלח והפלפל השחור - הרוטב צריך להיות מתקתק ולא מלוח (מי שאוהב אורגנו שיוסיף). לערבב הכל, לכבות את האש ולתת לרוטב להתקרר לפני שמניחים אותו על הבצק.
  • 3 לפזר מעט קמח על משטח העבודה, ועל המגש שעליו מניחים את הפיצה. לפתוח את הבצק לצורת עיגול, להשאיר "מסגרת" עבה ולהניח את הבצק על המגש. להבריש את המסגרת בשמן ולפזר את הצ`ילי הגרוס.
  • 4 להניח את הרוטב עגבניות במרכז ולפזר על שאר הבצק. מעל הרוטב לפזר את הגבינה הצהובה המגורדת ומעליה את התוספות שרוצים. לסדר על הפיצה את התוספות (אני שמתי גם על ה"מסגרת" מהתוספות - זה יוצא מאוד טעים). מעל התוספות לפזר עוד קצת גבינה מגורדת וקצת מלח (כי עגבניות השרי קצת מתוקות).
  • 5 לשים את הפיצה בתחתית התנור על חום של 250 מעלות למשך כ- 5 דקות ואז להעביר את המגש לאמצע התנור לעוד כ- 10-15 עד שמשחים. לפני שמוציאים את הפיצה מהתנור להרים אותה קצת ולראות שהתחתית היא בגוון חום בהיר. להגיש חם!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשחק עם התוספות לפי מה שאוהבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 22.8% 21.6% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב