מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
אולי הפאי הכי טעים שתכינו
- הכנת הבצק הפריך:
- 1 במעבד מזון לעבד את כל היבשים ביחד עם החמאה עד לקבלת סוג של חול אחיד ללא גושי חמאה. להוסיף את הביצה ולעבד רק עד לקבלת בצק (לא מעבר).
- 2 לקמח מעט את הבצק ואת נייר האפייה, ולרדד בין שני ניירות אפייה כך שהבצק יהיה גדול בהיקף שלו בכמה ס"מ מתבנית הפאי שלנו.
- 3 לשמן היטב את התבנית בחמאה המומסת (שימו לב לשמן היטב גם בין החורים).
- 4 להפוך את הבצק עם נייר האפייה בעדינות על התבנית, לקלף את נייר האפייה ולהכניס מעט פנימה כך שהבצק יגע בתחתית התבנית. להדק את כולו. שימו לב להדק היטב בכל הדפנות והתחתית - אבל בזהירות מבלי לקרוע את הבצק . אם הבצק נקרע מעט אפשר להשלים עם חתיכת בצק קטנה ולהדק.
- 5 לחתוך/לגזור את השוליים הגדולים ולהכניס למקפיא לכחצי שעה.
- הכנת מלית הפקאן והמייפל:
- 1 לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות טורבו.
- 2 לערבב בקערה את החמאה המומסת, הסוכר החום הכהה (עדיף להיצמד לכמות בגרמים כדי שלא ייצא מתוק מדי - כל אחד מודד כוס אחרת), תמצית הוניל וסירופ המייפל עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את הביצים ולערבב היטב.
- 3 להוסיף גם את המלח והפקאנים, ולערבב לאיחוד.
- הרכבת הפאי:
- 1 להוציא את הקלתית מהמקפיא.
- 2 להעביר סכין חדה וחלקה (ללא שיניים) וליישר את הדפנות בצורה יפה וחלקה.
- 3 לנעוץ עם מזלג חורים בתחתית ולמזוג את כל התערובת לתוך התבנית.
- אפיית הפאי:
- 1 לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 20 דקות (תלוי בסוג התנור).
- 2 להוציא את הפאי בזהירות - התערובת עוד לא תהיה מוכנה וזה בסדר.
- 3 לקשט בפקאנים איך שאוהבים ולהחזיר לעוד כרבע שעה בתנור - הטארט מוכן כשהתערובת מעט תפוחה, יציבה ומעט רכה (ולא נוזלית).
- 4 להוציא מהתנור, להבריש במעט מייפל מעורבבים עם המים הרותחים את כל החלק העליון של הפאי ואת הפקאנים לקישוט. מתקבל פאי פקאן מייפל מושלם לחג!
- 5 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן לשמור במקרר - מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר ובתוספת כדור גלידה לחוויה מושלמת.
ציוד נדרש: מעבד מזון, תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.3% |
34.7% |
8.9% |
54.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב