דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 910 גרם למנה\יחידה (2 חלות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלה לשבת
בואו להכין חלה לשבת
  • 1 לנפות את הקמח ולשים בקערת המיקסר.
  • 2 להוסיף את המלח והסוכר ולערבל באיטיות.
  • 3 להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל.
  • 4 בקערה נפרדת לערבב 2 ביצים ושמן ולהוסיף אל קערת המיקסר.
  • 5 להוסיף בהדרגה את המים עד שמתקבלת עיסה נוחה לעבודה.
  • 6 להניח להתפחה בצד עטוף בניילון נצמד עד להכפלת הנפח.
  • 7 לחלק את הבצק ל- 8 חלקים שווים וללוש כל חלק היטב וליצור "נקניק ארוך".
  • 8 מכל 4 "נקניקים" כאלו יש להכין חלה אחת (לקלוע צמה).
  • 9 להניח את שתי החלות על תבנית עם נייר אפייה ולהשאיר להתפחה נוספת.
  • 10 לאחר ההתפחה למרוח על החלות ביצה טרופה ולפזר מעל את השומשום.
  • 11 לחמם תנור לחום של 180-200 מעלות (תלוי בסוג התנור) ולאפות 20-30 דקות - עד להשחמת החלות.
טיפ למתכון
במקום שומשום ניתן לפזר שומשום שחור או קצח.

במידה ורוצים חלה מתוקה - במקום כף אחת של סוכר, להוסיף חצי כוס סוכר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 12.7% 12.2% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב