דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בואו להכין חלה לשבת

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 910 גרם למנה\יחידה (2 חלות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לנפות את הקמח ולשים בקערת המיקסר.
  • 2 להוסיף את המלח והסוכר ולערבל באיטיות.
  • 3 להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל.
  • 4 בקערה נפרדת לערבב 2 ביצים ושמן ולהוסיף אל קערת המיקסר.
  • 5 להוסיף בהדרגה את המים עד שמתקבלת עיסה נוחה לעבודה.
  • 6 להניח להתפחה בצד עטוף בניילון נצמד עד להכפלת הנפח.
  • 7 לחלק את הבצק ל- 8 חלקים שווים וללוש כל חלק היטב וליצור "נקניק ארוך".
  • 8 מכל 4 "נקניקים" כאלו יש להכין חלה אחת (לקלוע צמה).
  • 9 להניח את שתי החלות על תבנית עם נייר אפייה ולהשאיר להתפחה נוספת.
  • 10 לאחר ההתפחה למרוח על החלות ביצה טרופה ולפזר מעל את השומשום.
  • 11 לחמם תנור לחום של 180-200 מעלות (תלוי בסוג התנור) ולאפות 20-30 דקות - עד להשחמת החלות.
טיפ למתכון
במקום שומשום ניתן לפזר שומשום שחור או קצח.

במידה ורוצים חלה מתוקה - במקום כף אחת של סוכר, להוסיף חצי כוס סוכר.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2,472272
חלבונים (גרם)64.67 7.11
פחמימות (גרם)39544
מתוכן סוכרים (גרם)7.82 0.86
שומנים (גרם)67.32 7.4
מתוכם שומן רווי (גרם)10.6 1.17
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030
כולסטרול (מ"ג)323.64 35.56
נתרן (מ"ג)3,441378.1
סיבים תזונתיים (גרם)3.3 0.36
מים (גרם)291.0431.98
ויטמין A (מק"ג)139.215.3
ויטמין B (מ"ג)5.520.61
ויטמין B1 (מ"ג)2.230.25
ויטמין B2 (מ"ג)1.70.19
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.01
ויטמין B5 (מ"ג)1.330.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)240.8926.47
ויטמין B12 (מק"ג)0.770.09
ויטמין C (מ"ג)303.3
ויטמין D (מק"ג)1.780.2
ויטמין E (מ"ג)0.910.1
ויטמין K (מק"ג)0.260.03
סידן (מ"ג)728.2380.02
ברזל (מ"ג)16.051.76
מגנזיום (מ"ג)12.781.4
זרחן (מ"ג)647.2671.13
אבץ (מ"ג)1.150.13
אשלגן (מ"ג)120.8913.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.660.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.350.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.180.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.970.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 12.7% 12.2% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.