דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה בקלאווה
עוגת "בקלאווה" כזאת עוד לא טעמתם
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 מניחים עלה פילו אחד בכל פעם בתבנית עגולה קפיצית ומברישים בין לבין בחמאה המומסת.
  • 3 מערבבים בקערה את הפיסטוק הטחון יחד עם אבקת הסוכר, מעבירים מעל עלי הפילו בתבנית ומשטחים מעט (גוזרים קצוות עלי פילו מיותרים).
  • 4 מערבבים בקערה גדולה את הגבינות, השמנת ותמצית הוניל. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים והסוכר, מעבירים אל קערת הגבינות ומאחדים ביניהן. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • 5 מעבירים את תערובת הגבינות על תחתית העוגה ואופים בתנור החם למשך כ- 15 דקות, ועוד כשעה ורבע בחום של 160 מעלות (מניחים תבנית עם מים בשכבה התחתונה של התנור).
  • 6 כשהעוגה מוכנה מצננים אותה למשך כ- 20 דקות ומעבירים למקרר ללילה.
  • 7 מרתיחים את המים והסוכר בסיר עד שהסוכר נמס והנוזל הופך לסירופ סוכר. מוזגים מעט מהסירופ בקצוות העוגה (על עלי הפילו), מפזרים עוד פיסטוק טחון על העוגה לקישוט ומגישים קר!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 27.2% 12.3% 58.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב