דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגה בחושה לימון
עוגת לימון שאתם הולכים לעוף עליה
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 165 מעלות.
  • 2 מערבבים את הסוכר עם גרידת הלימון (זה מוציא את כל הארומה של הלימון).
  • 3 בקערה מקציפים את הביצים, הסוכר וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת תפוחה.
  • 4 מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים ומיץ הלימון, ממשיכים להקציף, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, וממשיכים להקציף לאיחוד.
  • 5 מעבירים את התערובת אל תבנית פיירקס משומנת ואופים למשך כ- 30-45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים.
  • 6 מקררים את העוגה לחלוטין ובינתיים עוברים להכנת הגלייז (הציפוי לעוגה).
  • 7 מערבבים בקערה את אבקת הסוכר ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים מעל העוגה, משטחים באופן אחיד ומכניסים למקרר לכחצי שעה כדי שהציפוי יתייצב על העוגה. מתקבלת עוגת לימון בחושה מפנקת וטעימה!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לא לוותר על הגלייז - הוא זה שמעניק את הטעם הלימוני הדומיננטי לעוגה (יש לו מעט מרקם גרגירי בגלל אבקת הסוכר אבל ככה זה צריך להיות).

ציוד נדרש: תבנית פיירקס 22x22 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 25% 7.6% 67.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב