דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת לימון שאתם הולכים לעוף עליה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 165 מעלות.
  • 2 מערבבים את הסוכר עם גרידת הלימון (זה מוציא את כל הארומה של הלימון).
  • 3 בקערה מקציפים את הביצים, הסוכר וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת תפוחה.
  • 4 מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים ומיץ הלימון, ממשיכים להקציף, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, וממשיכים להקציף לאיחוד.
  • 5 מעבירים את התערובת אל תבנית פיירקס משומנת ואופים למשך כ- 30-45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים.
  • 6 מקררים את העוגה לחלוטין ובינתיים עוברים להכנת הגלייז (הציפוי לעוגה).
  • 7 מערבבים בקערה את אבקת הסוכר ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים מעל העוגה, משטחים באופן אחיד ומכניסים למקרר לכחצי שעה כדי שהציפוי יתייצב על העוגה. מתקבלת עוגת לימון בחושה מפנקת וטעימה!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לא לוותר על הגלייז - הוא זה שמעניק את הטעם הלימוני הדומיננטי לעוגה (יש לו מעט מרקם גרגירי בגלל אבקת הסוכר אבל ככה זה צריך להיות).

ציוד נדרש: תבנית פיירקס 22x22 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של לין!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)171324
חלבונים (גרם)2.51 4.76
פחמימות (גרם)2242
מתוכן סוכרים (גרם)14.78 27.98
שומנים (גרם)8.22 15.56
מתוכם שומן רווי (גרם)0.93 1.76
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)47.43 89.81
נתרן (מ"ג)30.8158.34
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.13
מים (גרם)18.0334.13
ויטמין A (מק"ג)20.4838.78
ויטמין B (מ"ג)0.621.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.19
ויטמין B3 (מ"ג)0.20.38
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.7320.32
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.21
ויטמין C (מ"ג)3.396.41
ויטמין D (מק"ג)0.260.49
ויטמין E (מ"ג)0.140.27
ויטמין K (מק"ג)0.040.07
סידן (מ"ג)26.650.37
ברזל (מ"ג)0.510.96
מגנזיום (מ"ג)2.053.88
זרחן (מ"ג)49.6694.02
אבץ (מ"ג)0.170.32
אשלגן (מ"ג)25.2447.79
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.47
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.38
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.89
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.83

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 25% 7.6% 67.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.