דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 455 גרם למנה\יחידה (2 נתחים לסועד - 20 נתחים)

  • כתף בקר - 1 ק"ג
    רולדת צלי כתף (בינונית וקשורה)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • עלי דפנה - 1/4 7 יחידות
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • כמון טחון - כפית שטוחה
  • פטרוזיליה - 3 גבעולים בינויים - סה"כ (30 גרם)
    3-4 גבעולים לקישוט
  • מים - 10 כוסות רגילות - סה"כ (3 ליטר)
  • שום - 6 שיניים
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    גזר אחד מבושל ושניים מגוררים

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
נתחי בקר קר וגזר
  • 1 להרתיח בסיר את הרולדה עם מים, בצל המקולף (שלם), מלח, שום, וגזר אחד קלוף ושלם.
  • 2 לבשל כשעה וחצי או עד לריכוך הרולדה גם מבפנים.
  • 3 להוציא את הרולדה ולקרר אותה.
  • 4 לשחרר את הרולדה מהחבל ולפרוס לנתחים ברוחב של כחצי ס"מ (כעשרים נתחים).
  • 5 לסדר את הנתחים בצלחת הגשה נאה.
  • 6 לגרור 2 גזרים טריים לרצועות דקות (כגפרורים).
  • 7 לפזר את הגזרים מעל ולצידי הבשר.
  • 8 לתבל בכמון ובפלפל שחור.
  • 9 לקשט במספר גבעולי פטרוזיליה.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
המנה מוגשת קרה ויכולה להיות כמנה ראשונה. אפשר לנצל את הנוזלים שנשארו בסיר להכנת מרק ירקות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 17.5% 64.4% 14.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב