דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 67 גרם למנה\יחידה (כ- 30 יחידות בינוניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סופגניות במילוי ריבה
  • 1 לשים את השמרים בקערית עם כף סוכר ולכסות במים פושרים עד לתסיסה (כעשר דקות).
  • 2 לשים בקערה רחבה את הקמח, ליצור גומה וליצוק לתוכה את השמרים.
  • 3 להוסיף את יתרת המים, יתרת הסוכר, קמח, 4 כפות שמן, ביצים, סוכר וניל, ברנדי (או קוניאק) ומלח.
  • 4 ללוש היטב עד לקבלת בצק גמיש (אפשר במיקסר), לזרות מעט קמח מעל הבצק ולכסות. להניח במקום חמים להתפחה כשעה.
  • 5 לקמח משטח עבודה, ללוש את הבצק לעלה בעובי כסנטימטר וחצי.
  • 6 בעזרת כוס קורצים עגולים, מסדרים ומכסים ברדיד ניילון ומניחים להתפחה נוספת כעשרים דקות.
  • 7 יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח בגובה של כחמישה סנטימטרים.
  • 8 לטגן את הסופגניות משני צידן ולהוציא לנייר סופג.
  • 9 להזריק לכל סופגניה מעט ריבה בעזרת מזרק עם פיה.
  • 10 לפזר אבקת סוכר.
  • 11 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
יש להקפיד על חום בינוני ואחיד במשך כל זמן הטיגון, כדי למנוע השחמה מהירה של הסופגניות וכדי שהבצק הפנימי יהיה גם הוא אפוי היטב.

כוס השמן היא לטיגון עמוק וזו כמות מוערכת שהסופגניות סופגות בזמן הטיגון. ייתכן כי יהיה צורך להשתמש בכמות שמן נוספת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 20.3% 8.3% 71.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב