1. לנפות את הקמחים (סה"כ צריך להיות כקילו קמח) ולערבב היטב עם המלח.
2. ליצור גומה באמצע הקמח, לשים את השמרים עם כ- 2 כפות מהסוכר וכחצי כוס חלב פושר ולבחוש.
3. לכסות את עיסת השמרים עם קמח.
4. להוסיף את שאר החומרים וללוש לבצק אחיד ומעט דביק.
5. שמים את הקערה עם הבצק מעל כרית חימום (אחרי כחצי שעה לחמם אותה שוב).
6. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו (כשעה), ללוש ולהוריד את הנפח בידיים מקומחות.
7. להכין משטח עבודה מקומח קלות (עם קונדיטור).
8. לקרוץ חתיכות קטנות מהבצק, לגלגל לעיגולים, להניח על המשטח המקומח ולפחוס עם היד.
9. לכסות את כדורי הבצק הפחוסים במגבת נקיה.
10. לחמם שמן לטיגון עמוק (אני אוהבת בווק).
11. לאחר שהשמן חם מאוד על חום בינוני מטגנים את הסופגניות עד שהן משחימות, הופכים ומטגנים בצד השני.
12. מוציאים למסננת.
13. ממלאים בכל מלית שאוהבים, בוזקים אבקת סוכר או טובלים ברוטב ומגישים.
14. בתיאבון וחג שמח
הסימון התזונתי הוא לסופגניות ללא מילוי כלשהו. סה"כ צריך להיות כקילו קמחים. לאחר שהסופגניות מתקררות (ללא מילוי) - אפשר להקפיא. אני אוהבת לטגן בווק כיוון שבמעט יותר מחצי בקבוק שמן אפשר לטגן כ- 5-6 סופגניות בכל פעם. חשוב להשאיר בזמן הטיגון רווח בין הסופגניות. כמות השמן שבמתכון היא הכמות המוערכת של ספיגת השמן בסופגניות. ייתכן כי יהיה צורך להשתמש בכמות שמן נוספת.