מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 403 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
תפו"א מדורה הכי טעימים שיש
- 1 מחממים מראש את התנור לחום של 250 מעלות טורבו.
- 2 שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם המלח הגס בתחתית ואופים בתנור החם למשך כ- 45-60 דקות. מוציאים מהתנור וממתינים לקירור (לא מכבים את התנור).
- 3 לאחר קירור חוצים את תפוחי האדמה לחצי, ובעזרת כף מרוקנים מהם את התוכן בצורה בה נשארים מעט שוליים בתוך סירות תפוחי האדמה.
- 4 טוחנים את תוכן תפוחי האדמה שהוצאנו בעזרת מועך פירה לתוך קערה, מוסיפים את החמאה המומסת, הגבינה, החלב והתבלינים, מערבבים היטב וממלאים את סירות תפוחי האדמה.
- 5 מפזרים מעל כל תפוח אדמה מעט מוצרלה מגורדת ומכניסים שוב לאפייה בתנור החם (אותו החום) למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה של הגבינה.
- 6 מוציאים מהתנור ומגישים עם רוטב שמנת הפטריות ומעט בצל ירוק/עירית. מתקבל תפוח אדמה מדורה בתנור שיעשה לכם טוב על הנשמה. ל"ג בעומר שמח!
- 7 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
במקום גבינת המוצרלה המגורדת ניתן להשתמש בגבינה צהובה, גבינת גאודה או בתערובת גבינות לפיצה.
הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס ורוטב שמנת הפטריות עם הבצל הירוק/העירית. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6% |
21.2% |
14.4% |
58.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב