דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפו"א מדורה הכי טעימים שיש

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 403 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 250 מעלות טורבו.
  • 2 שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם המלח הגס בתחתית ואופים בתנור החם למשך כ- 45-60 דקות. מוציאים מהתנור וממתינים לקירור (לא מכבים את התנור).
  • 3 לאחר קירור חוצים את תפוחי האדמה לחצי, ובעזרת כף מרוקנים מהם את התוכן בצורה בה נשארים מעט שוליים בתוך סירות תפוחי האדמה.
  • 4 טוחנים את תוכן תפוחי האדמה שהוצאנו בעזרת מועך פירה לתוך קערה, מוסיפים את החמאה המומסת, הגבינה, החלב והתבלינים, מערבבים היטב וממלאים את סירות תפוחי האדמה.
  • 5 מפזרים מעל כל תפוח אדמה מעט מוצרלה מגורדת ומכניסים שוב לאפייה בתנור החם (אותו החום) למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה של הגבינה.
  • 6 מוציאים מהתנור ומגישים עם רוטב שמנת הפטריות ומעט בצל ירוק/עירית. מתקבל תפוח אדמה מדורה בתנור שיעשה לכם טוב על הנשמה. ל"ג בעומר שמח!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום גבינת המוצרלה המגורדת ניתן להשתמש בגבינה צהובה, גבינת גאודה או בתערובת גבינות לפיצה.

הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס ורוטב שמנת הפטריות עם הבצל הירוק/העירית. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

הקליקו לסרטון ההדרכה באינסטגרם!
הצטרפו אל עמוד הטיקטוק של הילה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)581144
חלבונים (גרם)17.58 4.36
פחמימות (גרם)7218
מתוכן סוכרים (גרם)5.06 1.26
שומנים (גרם)25.89 6.42
מתוכם שומן רווי (גרם)16.12 4
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.620.15
כולסטרול (מ"ג)81.12 20.13
נתרן (מ"ג)639.01158.56
סיבים תזונתיים (גרם)7.29 1.81
מים (גרם)267.0566.27
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)74.5618.5
ויטמין B (מ"ג)7.621.89
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.71.17
ויטמין B5 (מ"ג)1.30.32
ויטמין B6 (מ"ג)1.040.26
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)95.223.62
ויטמין B12 (מק"ג)0.910.23
ויטמין C (מ"ג)31.77.87
ויטמין E (מ"ג)0.210.05
ויטמין K (מק"ג)7.681.91
סידן (מ"ג)263.1465.3
ברזל (מ"ג)3.770.94
מגנזיום (מ"ג)100.5624.95
זרחן (מ"ג)372.0792.32
אבץ (מ"ג)2.340.58
אשלגן (מ"ג)1,797445.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.50.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.630.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.250.56

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 21.2% 14.4% 58.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.