דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (כ- 30 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שושנים ופרג
  • 1 לערבב את חומרי הבצק היבשים (שמרים, קמח (אם הבצק נדבק אז להוסיף עוד 1/4 כוס - אני הוספתי) וכוס סוכר) ולהוסיף את יתר החומרים (שמן, 4 ביצים ואחד ורבע כוסות חלב פושר) ולאחד לבצק אחיד ואוורירי.
  • 2 לכסות בניילון ולהתפיח לשעתיים.
  • 3 לאחר שעתיים ללוש קלות את הבצק ולהתפיח שוב לשעה.
  • 4 את כל חומרי המלית (הפרג, 3/4 כוס סוכר, הדבש, 1/2 כוס חלב והשוקולד למריחה) לשים בקלחת ולבשל על אש קטנה. לקרר.
  • 5 לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק (לחלק אותו ל- 5 חלקים).
  • 6 להמיס את החמאה במיקרו ולמרוח על הבצק שכבה דקה.
  • 7 למרוח על הבצק שכבה של פרג ולגלגל לרולדה - כך עם עוד 3 רולדות.
  • 8 לחתוך כל רולדה ל- 6 חלקים ולהניח בצורת שושנים מסביב לסיר פלא, כך 3 קומות, האחת מעל השנייה.
  • 9 את הרולדה החמישית להניח בתבנית אינגליש קייק משומנת.
  • 10 להניח להתפחה נוספת של 1/2 שעה.
  • 11 לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • 12 למרוח ביצה טרופה על השושנים והרולדה ולהכניס לתנור ל- 35 דקות.
  • 13 להרתיח מים, אחד וחצי כוסות סוכר ומיץ לימון עד להסמכה קלה.
  • 14 איך שהעוגה יוצאת מהתנור להרטיב אותה בזיגוג.
  • 15 לקרר ולשמור בכלי סגור למניעת התייבשות.
  • 16 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לפני ההגשה לחמם 15 שניות במיקרו.

ציוד נדרש: סיר פלא (מספר 26 ) + 1 תבנית אינגליש קייק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 20.5% 8.1% 70.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב